Twitter RSS Reset

Werken in de havens van Rotterdam

In de havens van Rotterdam wordt constant naar nieuwe mensen gezocht voor allerlei uiteenlopende vacatures die open staan. Voor iedereen is er wel werk te vinden, zowel uitvoerend werk als administratief. Zowel voor mensen met ervaring als ook voor mensen die starten op de arbeidsmarkt of mensen die vanuit een andere beroepsgroep komen en ervaring moeten op doen.

Voorbeelden van uitvoerend werk in de haven zijn onder andere mensen die als kraanmachinist  aan het werk zijn om schepen te laden en te lossen. En heftruck chauffeurs die containers verplaatsen van en naar vrachtwagens en boten. Voor veel van dit soort beroepen is jarenlange ervaring wel geeist. Dit vooral in verband met de veiligheidsvoorschriften waar men aan moet voldoen om dit uitvoerend werk met vaak grote machines te kunnen doen.

Maar ook administratief werk wordt veel verricht. Declaranten, en mensen die kennis hebben van douane formulieren, administratieve taken kunnen vervullen als het bestellen van containers, het aannemen van boekingen, het plannen van het laden en van lossen schepen enzovoorts. Voor wie administratief aangelegen is is er volop werk te vinden in de havens van Rotterdam.

Starters die in de haven willen werken komen uit verschillende richtingen en vinden werk in de havens van Rotterdam. Zo komt er veel jeugd van het Scheepvaart en Transport college dat gedurende hun schoolopleiding de ins en outs van veel havenwerk hebben geleerd en daar hun diploma voor gehaald hebben. Zij gaan vaak als uitvoerenden aan de slag in de Rotterdamse havens. Tegelijkertijd wordt voor de administratieve kant van het havenwerk veel kansen geboden aan startenden die vanuit een andere beroepsgroep overstappen naar havenwerk. Zij leren het vak vaak tijdens de werkzaamheden.

Voor beide stromingen geld dat zijn vaak tijdens hun werk zich nog kunnen specialiseren doordat werkgevers hen cursussen aanbieden en daarmee hen de mogelijkheden bieden om door te leren en een carriere te maken in de Rotterdamse haven.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.