Twitter RSS Reset

Werken bij een Fast Foodketen zoals McDonalds of Burger King

Alle grote Fast Foodketens zijn continu op zoek naar nieuwe werknemers. In veel gevallen hebben deze Fast Food zaken jeugdige werknemers die vaak een baan tijdelijk combineren met een opleiding op school. Dit betekent dat er vaak een groot verloop is onder de mensen die werken in de Fast Food. Er zijn dus altijd vacatures die vervuld kunnen worden wanneer je wilt werken bij zaken zoals McDonalds of bijvoorbeeld Burger King.

Enkele zaken die belangrijk zijn voor het werken in de Fast Food

Er worden vaak wisseldiensten gedraaid
Dit betekent dat je op de ene dag ‘s morgens zult beginnen, op een andere dag ‘s middags, en op sommige momenten ook ‘s avonds. Ook is het zeer waarschijnlijk dat je zult moeten werken in de weekenden.

In sommige gevallen zul je eigen vervoer nodig hebben
Fast Food restaurants staan soms op plaatsen die lastig te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Denk bijvoorbeeld aan een wegrestaurant, of een Drive through restaurant dat zich langs een snelweg bevindt. In die gevallen heb je een auto nodig of misschien een brommer waarmee je naar je werk kunt komen.

Ervaring is een pre maar niet noodzakelijk
Elk Fast Food restaurant verzorgt zijn eigen opleidingen van het personeel. De werkzaamheden in het Fast Food restaurant zijn vaak zeer specifiek voor dat bepaalde restaurant. Dit betekent dat als je bij bijvoorbeeld McDonalds hebt gewerkt je niet automatisch ook aan de slag zou kunnen bij Burger King. Dit is omdat de werkzaamheden in beide restaurants te veel van elkaar verschillen. Ook iemand die gewend is om in de reguliere horeca te werken zal in een Fast Food restaurant zoals dat van McDonalds of Kentucky Fried Chicken eerst een opleiding moeten doorlopen om te kunnen werken met de apparatuur van dat restaurant en op de manier zoals er daar gewerkt wordt.
Dat betekent dat ervaring alleen van toepassing is wanneer je in een ander filiaal van datzelfde restaurant hebt gewerkt waar je nu solliciteert. Tegelijkertijd betekent dit ook dat als je geen ervaring hebt in het werken binnen een Fast Food keten, je sollicitatie toch serieus genomen zal worden en bij een open vacature jij gewoon aan de slag kan.

Let op je eigen gezondheid
Het is natuurlijk erg verleidelijk om wanneer je werkt in een Fast Food restaurant te eten en te drinken wat je zelf dagelijks aan klanten serveert. Maar je zult begrijpen dat het elke dag eten van Fast Food niet erg gezond voor je is. Wanneer je dus gaat werken in een Fast Food restaurant zoals dat van McDonalds of Burger King let er dan op dat je van thuis uit je eigen gezonde maaltijden meeneemt om te eten tijdens de pauzes.

Bij veel Fast Food restaurants is het mogelijk om met behulp van interne opleidingen carrière te maken binnen het bedrijf. Dat betekent dat iemand die voorheen in de keuken stond of alleen achter de kassa dankzij de opleidingen het ver kan schoppen tot bijvoorbeeld bedrijfsleider of filiaalhouder.
Wil jij dus werken bij een van de grote Fast Foodketens? Surf dan direct door naar de website van het Fast Food restaurant naar keuze en vul het online sollicitatieformulier in.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.