Twitter RSS Reset

Webdesigner vacatures

Als webdesigner ga je aan de slag om niet alleen nieuwe websites te maken, maar ook om bestaande websites te onderhouden. Voor elk nieuw project kan het nodig zijn om een volledig nieuwe site in gebruik te nemen met een compleet andere layout en functionaliteiten dan de rest van de sites in de portfolio. Kennis van meerdere content management systemen, plugins en add ons is dus altijd meegenomen.

Het werk als webdesigner is heel breed. Allereerst is er de grafische kant van het werk waarbij je in staat bent een website van een template te voorzien. Vaak in overleg met een grafisch ontwerper die de digitale bestanden voor je aanlevert en die jij dan toepast binnen een CMS. Praktische kennis van grafische software is dan wel vereist. Daarnaast heb je als webdesigner altijd met code te maken. Hoewel het vaak niet nodig is om zelf code te kunnen schrijven in diverse programmeertalen is het wel vaak nodig dat je op zijn minst begrijpt hoe programmeer talen zoals HTML en PHP werken. En moet je ook in staat zijn om met bijvoorbeeld MySQL databases te kunnen werken.
Verder is kennis van de meest gangbare content management systemen een vereiste. CMSen als Drupal, WordPress, en Joomla moeten gesneden koek voor je zijn. Je moet ze kunnen installeren, aanpassen en diverse plugins en add ons kunnen toepassen. Daarnaast moet je ook offline aan sites kunnen werken met software als dreamweaver en diverse adobe pakketten.

Software kennis die bij de webdesigner hoort zijn onder andere:
Adobe photoshop
Adobe Illustrator
Dreamweaver
Joomla
Drupal
Wordpress

Kennis van de volgende programmeer talen en databases is een pre
PHP
HTML
Java
MySql

Veel webdesigners hebben over de loop van de jaren het vak autodidact geleerd. Toch vinden werkgevers het vaak fijn als je ook diplomas bezit waarmee je je kennis kunt aantonen. Of anders een duidelijk portfolio dat jouw kunnen in een keer duidelijk maakt. Voor wie in dienst treed en geen diplomas bezit is het vaak wel mogelijk om op kosten van de werkgever de kennis naar een diploma om te zetten waardoor een hogere salarisschaal ook vaak tot de mogelijkheden behoort.

 

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.