Twitter RSS Reset

Waterbedden, wat u moet weten voor u er een koopt

Overweegt u de aanschaf van een waterbed? Het ene waterbed is niet het andere en het is van belang dat u de verschillen kent voordat u definitief tot aanschaf overgaat. Hier volgen een aantal tips die u kunnen helpen om het juiste waterbed te kopen.

We weten allemaal wel wat een waterbed is. Een bed waarvan het matras gevuld is met water, en dat daardoor een meer comfortabele slaap ervaring biedt. Dit grotere comfort wordt veroorzaakt door het feit dat het matras van een waterbed zich vormt naar uw lichaam contouren. Hierdoor biedt het matras meer steun en natuurlijkere slaap houding dan een normaal matras.

Zoals gezegd komen waterbedden in verschillende soorten en maten. Het is dus van belang een waterbed uit te kiezen dat het beste past bij het soort comfort dat u zoekt.

Een van de verschillen in waterbedden onderling is of een waterbed gestabiliseerd is of niet gestabiliseerd. Een niet gestabiliseerd bed houdt in dat wanneer u op het bed gaat liggen het water in het matras volledig vrij is om te bewegen met als gevolg dat u op en neer deint totdat het matras tot rust is gekomen. Een gestabiliseerd bed daarentegen heeft een matras dat is opgebouwd uit compartimenten waar het water zich in bevindt. Wanneer u daarop gaat liggen ligt u direct stil.

Dan is er ook nog een verschil tussen de zogenaamde softside bedden en de hardside bedden. Het verschil hier in zit hem in de ombouw van het bed. De zogenaamde hardside waterbedden hebben een houten ombouw terwijl de softside bedden een beddenbak hebben die gemaakt is van een zachte kunststof rand.

Sowieso moet u wanneer u een waterbed overweegt aan te schaffen ook in ogenschouw nemen dat een waterbed van tijd tot tijd onderhoud nodig heeft. Zo zal het van tijd tot tijd ontlucht moeten worden en het water in het bed zal onderhouden moeten worden met middelen die algen en bacteriegroei tegengaan.

Enkele voordelen van een waterbed.

Een waterbed biedt de beste ondersteuning voor uw lichaam tijdens het slapen. Dus dit betekent voor degenen die erop slaapt dat die een betere rust krijgt en een diepere ontspannen slaap ervaart.
Een waterbed kan vaak verwarmd worden wat een extra comfort biedt een koude dagen.
Een waterbed is hygiƫnischer dan een gewoon bed. Dit omdat het matras waterdicht is en dus zweet, stof, vocht en huisstofmijt werend is. Voor die reden is het voor mensen met een allergie aan te raden inderdaad op een waterbed te gaan slapen.

Enkele nadelen van waterbed.

Waterbedden zijn loodzwaar als ze eenmaal gevuld zijn met water. Dat betekent dat ze dus ook niet te verplaatsen zijn, tenzij je de moeite neemt om ze eerst leeg te laten. Wat een heel karwei is.
Waterbedden zijn heel beweeglijk, ook de gestabiliseerde bedden. Wanneer je samen met een partner slaapt in een bed betekent dit dat elke beweging in de partij maakt ook door jou gevoeld zal worden.
Ook huisdieren en waterbedden gaan erg slecht samen omdat zowel honden als katten met een scherpe nagels en tanden voor een watersnoodramp kunnen zorgen.

Uiteindelijk is de keuze om op een waterbed te gaan slapen natuurlijk een persoonlijke en dit betekent dat de voor en nadelen die een ander als voor of nadeel ziet voor u juist het tegenovergestelde kunnen betekenen. U zult dus zelf moeten ervaren hoe het is om op een waterbed slapen en of dit voor u een juiste of een verkeerde keuze is.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.