Twitter RSS Reset

Wat is oedeem en kun je er van genezen?

Heeft de dokter bij uw oedeem vastgesteld dan kunt u hier lezen wat het is en wat er aan oedeem te doen valt.

Het lichaam heeft een vochthuishouding, wat zoveel wil betekenen als dat het lichaam vocht opneemt en ook vocht afscheid. Dit opnemen en afscheiden van vocht is bij een gezond lichaam in balans. Wanneer er echter sprake is van dat het lichaam te veel vocht vasthoudt dan spreekt men van oedeem.

Een van de kenmerkende eigenschappen van een patient met oedeem is dat bepaalde lichaamsdelen zoals armen of benen opzwellen met vocht. Het kan daardoor voorkomen dat een of beide benen onnatuurlijk dik is en hetzelfde met een of beide armen.

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen die oedeem kunnen veroorzaken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de pompfunctie van het hart en de functie van de nieren uit balans is. Ook bepaalde aandoeningen aan de nieren of in de lever kunnen bij mensen oedeem veroorzaken. Verder zijn aandoeningen aan de lymfevaten en bijwerkingen van medicijnen ook oorzaken van het ontwikkelen van oedeem.

Voor het behandelen van oedeem zijn verschillende mogelijkheden. De bekende plastabletten helpen het lichaam om vocht af te voeren op een natuurlijke wijze. Ook een dieet waarin minder zout voorkomt kan helpen om oedeem te verminderen. Verder kan meer bewegen, sporten, waardoor het hart en de bloedsomloop gestimuleerd wordt ook een oplossing zijn bij het terugdringen van vochtophoping in uw lichaam.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.