Twitter RSS Reset

Wat is hosting of wat is webhosting?

Elke website heeft een plek op het internet nodig. Hosting ookwel webhosting genoemd voorziet in die plek voor uw website. Lees hier meer over wat hosting is.

Wanneer u een website wilt maken dan moet die website bereikbaar zijn via een webadres. Deze begint meestal met http://www. en dan een adres dat eindigt op bijvoorbeeld .nl. Dit adres verwijst uiteindelijk naar een webserver (computer die via het internet bereikbaar is) met een harde schijf waar een groepje bestanden op staat die samen de website vormen dat bij het webadres hoort dat u heeft ingetikt.
De server waar deze bestanden op staan behoort toe aan een bedrijf dat hosting biedt. Het woord host betekent vertaald vanuit het engels gastheer, en dat geeft al aan de verhouding die het hostingbedrijf met haar webservers heeft ten opzichte van de klanten die bij het hostingbedrijf hun website op de server mogen zetten.

Het hostingbedrijf zorgt ervoor dat het webadres verwijst naar een van haar webservers en dan met name naar de bestanden van de website die bij het adres horen. Het verzorgd bereikbaarheid van deze bestanden over het internet en vaak biedt het hosting bedrijf ook nog allerlei extra diensten en producten. Databases bijvoorbeeld. Voor de functionaliteit van sommige websites is een database onontbeerlijk.
Verder hebben hostingbedrijven ook producten zoals dedicated servers, Virtual Private Servers enzovoorts. Hostingbedrijven bieden mensen die een website op internet willen zetten alles dat ze nodig hebben om dat mogelijk te maken. Van simpele websites tot zeer gecompliceerde websites waar veel techniek achter nodig is. Het hostingbedrijf biedt de technologische mogelijkheden om het te realiseren.

Je kunt dus zeggen dat hosting of webhosting de verzameling producten en diensten is die een hostingbedrijf biedt om haar klanten in staat te stellen een website op het internet te zetten. Webstick.nl is wat dat betreft een betrouwbare partij.

Wil je ook goed kunnen internetten na het kiezen van een goede hosting, denk dan eens aan een ADSL verbinding. Op de adsl.startpagina.nl staat hierover veel informatie.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.