Twitter RSS Reset

Waarom een barbecue met een deksel gebruiken?

Veel barbecues hebben tegenwoordig een deksel die je dicht kunt doen. Wil jij weten wat je daar aan hebt? Je leest het hier in dit artikel.

Wie op zoek is naar een mooie barbecue om aan te schaffen kan zeker overwegen een barbecue te kopen die een deksel heeft. Hoewel er niks mis is met een barbecue die geen deksel heeft, biedt een barbecue die wel een deksel heeft daarom meer mogelijkheden om je vlees te bereiden.

Een van de grote voordelen van een barbecue met deksel is dat je vlees sneller gaar is. Door het vlees op de barbecue te leggen en de deksel dicht te doen wordt de warmte binnen gehouden waardoor het vlees aan twee kanten gaar wordt. Het deksel houdt de warmte vast waardoor de barbecue fungeert als een oven. Op die manier hoef je alleen zo nu en dan het deksel omhoog te doen om je vlees te keren zodat ook de andere kant van het vlees gegrild wordt.

Een ander voordeel van een barbecue met deksel is dat je in staat bent vlees te roken. Een barbecue met deksel heeft vaak een dubbel rooster dat wat hoger ligt en waar je vlees op kan leggen zodat het niet direct boven het vuur ligt. Wanneer je dan houtsnippers toevoegt aan de hete kolen het vlees op het aparte rooster gelegd en de deksel dicht doet dan verspreidt zich een heerlijke rook geur door de barbecue heen die in je vlees trekt. Dit geeft een extra dimensie van smaak en geur aan je barbecue vlees.

Een barbecue met een deksel staat ook toe dat je andere gerechten bereidt dan alleen vlees. Dat is natuurlijk ook wel zo op een barbecue zonder deksel maar dit is nog meer waar op een barbecue met deksel. Omdat zoals hierboven al gezegd is je barbecue als een oven fungeert kun je bijvoorbeeld ook in bakpapier gewikkelde stokbroodjes met beleg op de grill leggen met de deksel dicht om zo het stokbrood wat knapperiger te maken en een plakkaas die zich daar bij bevindt lekker te laten smelten.

Dus nogmaals, hoewel er niks mis is met een barbecue die geen deksel heeft biedt een barbecue met deksel je meer mogelijkheden om gerechten te bereiden.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.