Twitter RSS Reset

Vraag een lening aan in het buitenland

Er zijn diverse situaties waarin het voor Nederlander gewoon mogelijk is om in het buitenland een lening aan te vragen. Wilt u dat ook overwegen? Lees dan verder.

De wereld is maar een kleine plek geworden. Was het vroeger nog zo dat je voor voorzieningen altijd aangewezen was op de mogelijkheden in je eigen land, tegenwoordig is het een kleine moeite om even over de grens te kijken.

Ook voor het lenen van geld is het in sommige gevallen mogelijk om bij een kredietverstrekker in het buitenland aan te kloppen. Ik zeg met name in sommige gevallen, omdat deze mogelijkheid niet voor iedereen is weggelegd.

Nederlanders die in het buitenland werkzaam zijn, en hun salaris ook vaak op een bankrekening in het buitenland gestort krijgen hebben ook de mogelijkheid om bij hun buitenlandse bank aan te kloppen voor diverse financiele producten. Een creditcard, of de mogelijkheid tijdelijk rood te staan horen al snel tot de mogelijkheden. Maar ook zeker wanneer je verblijf in het buitenland voor langere tijd is, is het mogelijk om bij je buitenlandse bank aan te kloppen voor een hypotheek of een lening.

Ook wil het voorkomen dat mensen die gewoon in Nederland wonen maar zo dicht op de grens met Duitsland of Belgie dat zij kunnen aankloppen bij een bank net over de grens. Het is wel zo dat wanneer het gaat om het verstrekken van een lening deze banken een AFM vergunning nodig hebben en evengoed controle zullen uitvoeren bij het bureau kredietregistratie.

Geld lenen in het buitenland is dus alleen mogelijk vanwege praktische overwegingen, en niet om daarmee de controle van AFM of BKR te ontlopen.

Wilt u dus geld lenen en heeft u overwogen om dit in het buitenland te doen? Doe dan geen moeite wanneer u dat wilt omdat u bang bent in Nederland afgewezen te worden. Want tenzij u als Nederlander in het buitenland woont en werkt is het geld lenen in het buitenland voor u niet mogelijk.

√Čen Reactie op “Vraag een lening aan in het buitenland”

  1. sylvia
    10/11/2012 op 08:26 #

    Goedenmorgen,

    is er iemand die weet hoe het zit met een lening aanvragen in de UK, ben hiet meebezig maar ze vragen een britisch tax, kan iemand mijn hier meer over vertellen

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.