Twitter RSS Reset

Vacature Grafisch ontwerper en DTP-er

Als Grafisch ontwerper heb je binnen een bedrijf verschillende taken. Niet alleen ben je verantwoordelijk voor hoe publicaties er uit gaan zien, maar je zult ook het nodige DTP werk moeten verrichten en de digitale bestanden moeten aanleveren bij de drukker.

Je kunt gevraagd worden om verschillende soorten publicaties te maken. Alles van bewegwijzering tot magazines, flyers en posters. Ook is het mogelijk dat je als grafisch ontwerper in overleg met een webmaster een layout moet maken die de webmaster vervolgens bewerkt tot een template van een nieuwe website. Als grafisch ontwerper wordt er dus veel creativiteit van je verwacht. Je hebt een artistiek inzicht nodig die maakt dat jij kunt visualiseren hoe een publicatie er uit kan komen te zien, nog voor dat er ook maar 1 foto bewerkt is.

Verder zul je ook als DTP-er het nodige in je mars moeten hebben. Publicaties moeten worden opgemaakt en digitaal aangeleverd worden voor de drukker. Kennis van hoe een drukker zijn werk doet en wat hij van jou nodig heeft is dus onontbeerlijk. Ook zul je in staat moeten zijn om probleemoplossend te werk te gaan en in overleg te kunnen gaan met klanten en management om uiteindelijk de gewenste resultaten te krijgen.

Enkele vaardigheden die van een grafisch ontwerper verwacht worden zijn:

Creatief en artistiek inzicht
In staat foto’s te retoucheren
Kennis van kleuren zoals CMYK, RGB en Pantone
Bekend zijn met elk aspect van het proces tussen een idee en en het afleveren van het drukwerk
Bekend zijn met het gebruik van printers, printservers en postscript
Goede DTP kwaliteiten waarmee je een goede balans weet te creëren tussen een goed ontwerp en praktische toepassingen

Software waar elke goede grafische ontwerper mee overweg behoort te kunnen

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Microsoft Office (Word, PowerPoint en Excel)
Mac OS X
Quark Express is een pre maar geen vereiste

Voor wie nog geen ervaring heeft als grafisch ontwerp is het vaak mogelijk om een leer en werk plek te zoeken. Daar kun je dan je ervaring op doen terwijl je tegelijkertijd het vak van grafisch ontwerper en DTP-er leert. Maar voor reeds enkele jaren ervaring heeft in het vak, liggen de vacatures voor het oprapen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.