Twitter RSS Reset

UPC Horizon een drama om werkend te krijgen

Via kabelaar UPC kunnen abonnees tegenwoordig een Horizon mediabox en account krijgen. De bedoeling is abonnees nog meer keuze en mogelijkheden te geven om zowel online media als reguliere digitale tv af te spelen en eigen media zoals mobiele telefoons, laptops en tablets daarin te betrekken. Hoewel ik de mediabox nu al ruim twee weken in huis heb kan ik helaas nog niet een volledige review schrijven want de installatie en activatie van UPC Horizon blijkt een drama te zijn.

Was het maar alleen in mijn geval zo en omdat ik iets verkeerds doe. Maar de reacties op diverse forums zijn niet van de lucht. Sommige mensen hebben de nieuwe mediabox van UPC al 6 weken in huis en zijn nog niet in staat om er gebruik van te maken. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs geen digitale tv meer kijken omdat hun oude mediabox al uit hun account is gehaald en zijn ze dus aangewezen op het analoge televisie signaal. Geen vooruitgang dus met Horizon maar duidelijk teruggang.

Foutcode 1030, controleer je kabels?
Direct na het aansluiten van de mediabox precies zoals staat voorgeschreven begint de ellende al. Een foutmelding 1030 die aangeeft dat de mediabox geen contact kan maken met de server van UPC. Ook na herhaaldelijk opnieuw starten van de box, een zachte en harde reset van de Horizon en het aanbevolen wachten voor een kwartier geeft de mediabox niks anders aan dan foutcode 1030.
Even googlelen levert op dat iemand zijn foutcode heeft weten op te lossen door de juiste frequentie te forceren na op de mediabox te zijn ingelogd. Zo gezegd zo gedaan maar mijn horizon mediabox laat zich geen andere frequenties opdringen.
Ondertussen maar even de helpdesk gebeld. Gelukkig kun je als UPC abonnee de helpdesk gratis bereiken door 1200 te bellen, want het duurt zeker 3 kwartier voordat ik iemand aan de lijn heb. In totaal heb ik de helpdesk zeker wel een keer of 3 gebeld voordat ik uit frustratie maar met de horizonbox onder mijn arm de UPC winkel in Rotterdam binnenstap. Ik wordt daar keurig geholpen, ook daar wordt vastgesteld dat de box een code 1030 geeft en harde en zachte resets niet werken. De medewerker wil vervolgens via een prioriteitenlijn iemand van de helpdesk aan de lijn krijgen om het euvel te verhelpen, maar ook dan staan we gewoon in de wacht en na 3 kwartier geeft de UPC medewerker het op en planned een bezoek van de monteur in.
Twee dagen later staat de monteur op de stoep en ook deze word geconfronteerd met een code 1030 en een hardnekkige horizon mediabox die weigert de juiste frequentie te slikken. Dus direct de box maar omgewisseld voor een andere die vervolgens wel tv beeld geeft. Maar helaas dan zijn we er nog niet natuurlijk.

Wat gaat er nog meer fout?
Horizon laat je tv kijken via diverse apparaten zoals laptops, tablets en mobiele telefoons. Dat doe je door op de website van Horizon in te loggen en een zender aan te klikken. Tenminste als je een apple tablet of telefoon hebt. Heb je een tablet of mobi gebasseerd op Android dan moet je wachten tot begin 2013 voordat je daar Horizon op kunt kijken.

TV doet het wel maar internet via de Horizon box wil niet werken. Het abonnement moet worden omgezet waarbij de oude modem wordt geannuleerd en de modem in de horizon box wordt geactiveerd. Ook de tvpakketten die je afnam via de oude mediabox moeten worden omgezet naar je Horizon abonnement. Maar o wat hebben ze het druk bij UPC (met Horizon problemen) het kan wel 5 dagen duren voor het rond is. Dus voorlopig kijk ik wel tv, maar internet en bellen gaat nog steeds via de apparatuur die ik al had. En de extra TV pakketten die ik afnam moet ik maar even ontberen totdat UPC er aan toegekomen is mijn Horizon account eindelijk rond te krijgen. En houd in gedachte dat ik de box al een paar weken in huis heb!

Voor de een of andere reden is het geluid niet met de afstandsbediening van de Horizon te regelen. Het geluid komt van de Horizonbox en de knoppen voor het regelen van het geluid zitten op de afstandsbediening en ook bij de vorige mediabox was het gewoon mogelijk om het geluid harder of zachter te zetten met de afstandsbediening die daar bij hoort. Maar met de afstandsbediening van de Horizon box kan het niet, waardoor ik nog steeds twee afstandsbedieningen nodig heb. Nu is het mij niet duidelijk of de afstandsbediening die ik erbij gekregen heb gewoon defect is of dat dit echt de manier is waarop de Horizon werkt, maar het is in ieder geval weer iets dat de ervaring met Horizon van UPC negatiever maakt.

Wat gaat er goed?
Hoewel het internet via de Horizonbox nog niet geactiveerd is blijkt er via het UPC netwerk wel gebruik gemaakt te kunnen worden van de Youtube app op de Horizon box. De controls zijn een beetje sloom maar je kunt zoeken op Youtube naar een filmpje van je keuze en die wordt dan in de beste kwaliteit afgespeeld via de Horizon box op je TV scherm. Hiermee biedt de Horizon een interessante mogelijkheid om ‘s-avonds op de bank samen met de rest van je gezin extra content te kunnen kijken die je tot voor kort alleen op je mobi, tablet of laptop kon laten zien.

Er is geen onderscheid meer tussen HD kanalen en gewone kanalen. Tot voor kort moest je als je een HD kanaal wilde bekijken daarvoor naar een speciaal nummer op de mediabox zappen. Nu als je bijvoorbeeld RTL 4 wilt kijken en je hebt ook de HD kanalen in je pakket dan hoef je alleen maar op 4 te drukken en de Horizon box schotelt je automatisch het HD kanaal van RTL 4 voor.

Je zult begrijpen dat mijn lust om een leuke review te schrijven over de Horizon van UPC enigszins getempert is door alle problemen die ik tot nu toe daar mee ervaar. Ik zal dus (hopelijk) binnenkort een echte review schrijven over de Horizon mediabox waarbij ik meer in ga op de positieve en negatieve kanten van de overstap naar Horizon. Maar de eerste kennismaking met UPC Horizon is voor mij geen positieve geweest, maar dat komt voornamelijk door de manier waarop UPC te werk gaat bij het uitrollen van dit nieuwe TV platform. Wordt vervolgd dus.

Heb jii ook je eigen ervaringen met Horizon van UPC? Laat die dan achter in het vragenveld hieronder dit artikel. Ik ben benieuwd hoe het jou vergaan is.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.