Twitter RSS Reset

Trouwfeest, bruiloft receptie organiseren

Het trouwfeest ookwel de receptie is voor de gasten een spetterende finale van de bruiloft die zij hebben bijgewoond. Er zit echter veel werk in het organiseren van het bruiloftsfeest dus hier zijn een aantal tips.

Zaal huren voor het trouwfeest
Voor het vieren van je trouwfeest, zeker als je veel gasten hebt, heb je eigenlijk altijd een feestzaal nodig. Dat kan de feestzaal van een restaurant zijn dat je af huurt, een partycentrum dat je boekt, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan een partyschip. Een boot waar je zowel een rondvaart mee kan maken alsook een heel feest op kan vieren. Dit biedt natuurlijk leuke mogelijkheden.
Een andere mogelijkheid voor bruidsparen met veel minder gasten is de partytram. Bijna alle grote steden waar trams rijden zijn voor feesten en partijen speciale trams af te huren die ruimte bieden voor hapjes en drankjes en waarmee je een rit kan maken naar verschillende locaties in de stad waar je trouwt. Zo zou je bijvoorbeeld bij het stadhuis kunnen opstappen, je gasten in de tram van een versnapering en borreltje kunnen voorzien terwijl de tram naar het restaurant rijdt waar je met je gasten van een diner gaat genieten. Om daarna weer op te stappen en naar een theatervoorstelling te rijden bijvoorbeeld.
Probeer in ieder geval minstens een half jaar van te voren de feestlocatie geboekt te hebben zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Versiering van de feestzaal
De feestzaal moet natuurlijk worden aangekleed. Mooie versiering van de receptiezaal maakt het feest extra bijzonder. Het versieren van de zaal word meestal aangestuurd door de ceremoniemeester. Deze trommelt over het algemeen vrienden en familie op om met het budget dat daarvoor is uitgerekend de gehuurde zaal om te toveren tot een echte feestlocatie.
Maar het is natuurlijk ook mogelijk om voor de gelegenheid echte decorateurs in te huren. Er zijn vele decoratiebedrijven die er in gespecialiseerd zijn om lege zalen om te toveren in fantastische feestzalen waar gedineerd kan worden, ruimte is om te dansen, plek is voor een band en waar op kundige wijze slingers, ballonnen en andere prachtige versieringen zijn aangebracht.

Catering in de receptiezaal
Omdat de receptie plaatsvindt aan het einde van de trouwdag is dat het uitgelezen moment om de gasten van een warme hap te voorzien. Wanneer je het trouwfeest in een restaurant houd dan is dat eingelijk meteen al goed geregeld. Vind de receptie plaats in een partycentrum of andere feestgelegenheid dan heb je natuurlijk een catering nodig om de gasten van eten en drinken te voorzien.
Ga altijd uitgebreid in overleg met verschillende cateraars voordat je er een boekt. Bespreek wat er op het menu komt te staan. Vraag om foto’s van de maaltijden die de cateraar in het verleden heeft gemaakt. Elke cateraar heeft deze foto’s omdat deze deel zijn van zijn portfolio. Niet geheel onbelangrijk is de cateraar te vragen hoe hij of zij is opgeleid. Heb je wel met echte koks te maken? Heeft de cateraar zijn papieren voor voedselbereiding, hygiĆ«ne enzovoorts. Want het laatste wat je nodig hebt is dat je op je huwelijksreis berichten krijgt van gasten die ziek zijn geworden van het eten.
Vraag de cateraar ook om referenties die je na mag gaan en vraag vooraf om een duidelijke offerte en wanneer je wit boeken om een overeenkomst waarin voor jullie beiden de rechten en plichten helder in staan.

Bedienend personeel
Personeelskosten zijn bijna altijd de grootste kosten voor ieder evenement of bedrijf. Dus heb je een groot trouwfeest, met catering en veel gasten dan is het aantal bedienend personeel dat rondloopt iets om over na te denken als je de kosten een beetje binnen de perken wilt houden. Spelen de kosten geen enkele rol dan kan de cateraar vaak het bedienend personeel leveren. Spelen de kosten wel een rol dan is het een optie dat je aan je vrienden en familieleden vraagt of zij mensen zouden willen vinden die voor een kleine beloning het bruidspaar een plezier zouden willen doen.
Het is over het algemeen geen goed idee om goede vrienden en familie te vragen dit zelf te doen. immers zij zijn de gasten op je feest en willen het feest zelf ook meemaken en van het gast zijn genieten.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.