Twitter RSS Reset

Toch trouwen met een partner in de schulden?

Je bent je levenspartner tegengekomen en wilt u met hem of haar trouwen. Maar je twijfelt omdat je partner schulden heeft. Gelukkig kun je gewoon gaan trouwen zonder dat de schulden een negatieve stempel op je relatie hoeft te drukken.

Helaas hebben heel veel mensen in deze tijd schulden. Deze schulden kunnen uit van alles bestaan zoals achterstallige zorgpremie, juridische kosten voor vanwege een echtscheiding. Of een faillissement omdat je partner ondernemer was.

Wat ook de oorzaak mag zijn van de schulden het hoeft geen beletsel te zijn om met je partner in het huwelijk te treden. Door bij de notaris uw huwelijkse voorwaarden op te stellen kun je jouw bezittingen en vermogen beschermen tegen de juridische stappen die schuldeisers tegen je partner willen nemen.

In de huwelijkse voorwaarden kun je bijvoorbeeld vastleggen welke goederen van jou zijn, welke bankrekeningen van jou zijn en welke verdeling tussen jullie is afgesproken. In het geval dat er sprake is van schulden is de verdeling meestal zo afgesproken dat alle bezittingen en vermogen op naam van de partner zonder schulden staan terwijl de partner met de schulden verder niets bezit. Dit heet de zogenaamde koude uitsluiting.

Dankzij huwelijkse voorwaarden die opgesteld worden voorafgaand aan het huwelijk kunnen jullie gewoon in het huwelijk treden en genieten van het leven dat jullie met elkaar delen zonder dat dit negatieve financiƫle gevolgen hoeft te hebben voor de partner die geen schulden heeft.

Wanneer je partner de schulden heeft afbetaald is het alsnog mogelijk om een verdeling van goederen af te spreken en een eventueel vermogen te verdelen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.