Twitter RSS Reset

Toch stroom en gas voor mensen met een energie schuld

Mensen met een schuld bij een energiemaatschappij kunnen opgelucht ademhalen. Was het tot nu toe zo dat u opgeven moment werd afgesloten, energiemaatschappijen maken daar nu een uitzondering op voor wie meewerkt aan het terugdringen van de schulden.

Helaas kan niet iedereen in zijn handen klappen met dit bericht. Het is namelijk zo dat niet iedereen in aanmerking komt voor het behouden van een energie contract ondanks open staan de energierekeningen. De energiemaatschappijen en de schuld hulpverlening hebben namelijk afgesproken dat alleen mensen die bij de schuld hulpverlening lopen niet worden afgesloten wanneer ze meewerken aan het afbetalen van hun energie schulden. De overeenkomst geldt dus niet voor mensen die niet in de schuld hulpverlening zitten. Die lopen nog steeds het risico afgesloten te worden wanneer de energie schulden te hoog worden.

Heeft u schulden bij een energiemaatschappij? Heeft u al een brief ontvangen dat zij u willen afsluiten? Dan zult u ook in die brief lezen dat zij daar alleen van af zullen zien op moment dat u zich heeft aangemeld bij de schuld hulpverlening.

Wanneer de situatie zover gaat dat u niet meer in staat bent om elke maand uw energie te betalen, dan zult u toch eens moeten overwegen of aankloppen bij de schuld hulpverlening misschien wel het juiste is om te doen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.