Twitter RSS Reset

Tips voor beginnende fotomodellen

Als beginnend model kun je heel wat tips gebruiken om valkuilen te voorkomen en carriere te maken. Hieronder staan een aantal tips voor beginnende fotomodellen waar ook jij je voordeel mee kan doen.

Als het binnenstappen in een modellenagentschap niets voor jou is of op moment net even te snel gaat dan kun je overwegen om eerst mee te doen aan modellenwedstrijden. Let wel op dat deze georganiseerd worden door bonafide agentschappen. Ook op een modellenwedstrijd kun jij ontdekt worden als model.

Als voor wat voor reden dan ook je besluit dat je niet voor een agentschap wilt werken dan kun je er ook voor kiezen om freelance te gaan. Maar let op, dit betaald vaak een stuk minder en er is niemand die dan over je waakt en er voor zorgt dat je alleen bonafide modellenklussen doet.

Vraag altijd van tevoren of er een visagist aanwezig is. Negen van de tien keer zal die aanwezig zijn, maar die ene keer moet je misschien zelf je make up doen en dan ben je niet voorbereid. Is er wel een visagist kom dan met een schoon onopgemaakt gezicht naar de fotoshoot.

Wees voorbereid op de mogelijkheid dat als je een groot gewild model word mensen je misschien gaan vragen heel ver te gaan om aan de top te blijven door plastisch chirurgie of borstimplantaten te nemen en misschien gewicht te verliezen.

Onthoud dat de modellenwereld soms hard is en andere modellen heel gemeen over kunnen komen. Toch zul je voor de camera moeten acteren en hen omhelsen en met hen werken alsof je de beste vrienden bent.

Ben je nog geen 21, zorg dan voor schriftelijke toestemming van je ouders.

Als het even kan zorg voor een diploma van bijvoorbeeld een school voor modellen. Een diploma waaruit blijkt dat je de technieken binnen het modellenvak beheerst. Deze scholen zijn vaak wel duur, maar een diploma staat altijd goed op je modellen cv.

Wees georganiseerd. Modellen moeten vaak plots op het laatste moment ergens naar toe reizen en hebben vaak een heel druk schema. Hou je hoofd erbij en wees een pietje precies.

Leer tegenslagen te accepteren. De modellenwereld is een harde wereld. Laat je niet ontmoedigen door afwijzingen. Agentschappen “keuren” modellen voor elke opdracht. Dat betekent dat je misschien wel voor 70 procent van de opdrachten word afgewezen. Dat hoort erbij zelfs voor de grote topmodellen. Laat je dus niet ontmoedigen, maar accepteer afwijzing beleefd en bedank de mensen voor hun tijd.

Wees eerlijk over je maten. Zet niet neer dat je dunner of lichter bent dan je daadwerkelijk bent. Als je komt voor de opdracht kan het zijn dat je de stylist voor een onmogelijke opgave hebt gezet omdat je niet eerlijk bent geweest waardoor de kleding die je tijdens de shoot aan moet gewoon niet past.

Wees achterdochtig naar agentschappen die jou om geld vooraf vragen. De agentschappen krijgen betaald uit de inkomsten die jij met jouw werk binnenbrengt. Maar betaal jij hen vooraf dan is er voor hun geen aansporing om werk voor jou te vinden.

Weet waar je grenzen liggen met betrekking tot naaktheid. Als glamourwerk je te ver gaat of je voelt je ongemakkelijk met openlijk bloot werken zeg dat dan duidelijk en laat niemand je over je grenzen heen praten.

Vind je werk in het buitenland, zorg er dan altijd voor dat mensen thuis weten waar je bent en dat je zelf genoeg geld en mogelijkheden hebt om thuis te komen als de opdracht in het buitenland niet blijkt te zijn wat jij dacht. Het is nu eenmaal een gekke wereld en niet iedereen heeft het beste met je voor. Sommige modellen met een enkele reis naar het buitenland worden daar geronseld voor minder eerbare werkzaamheden.

Als je een fotoshoot geplanned hebt met een fotograaf die je online hebt gevonden, neem dan een chaperone mee. Online weet je nu eenmaal nooit hoe iemand echt in elkaar steekt.

Ten laatste, wees vastberaden en vol goede moed. De volhouders winnen ook in de modellenwereld.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.