Twitter RSS Reset

Thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling? Voor en tegen argumenten

Thuis bevallen of bevalling in het ziekenhuis, dit is een reële keuze die zwangere moeders moeten maken vandaag de dag. Waar gaat u de baby ter wereld brengen?

Net zoals de keuze tussen borst-en flesvoeding, doek of wegwerpluiers, hebben de meeste vrouwen nu de keuze om te kiezen tussen de bevalling thuis of in het ziekenhuis.
Sinds het begin van de mensheid, hebben vrouwen bevallen op veel plaatsen, zoals thuis, in de velden, op een oever van de rivier en deze dagen, in voertuigen, geboorte-centra en ziekenhuizen. Als u zwanger bent heeft u een keuze te maken.

Thuis bevallen en geboorte
De kans van het hebben van een veilige thuis bevalling en geboorte zijn erg hoog vandaag. Ontwikkelingen in de medische technologie en de opleiding van verloskundigen en gediplomeerde verloskundigen die nauw samenwerken met een gevestigde arts kunnen beter omgaan met noodsituaties mochten die zich voordoen.
De kwalificaties voor een zwangere moeder om thuis te kunnen bevallen zijn verbreed. Het is mogelijk om een thuisbevalling te hebben zelfs als u eerder een keizersnede heeft gehad (In overleg met uw arts).

Redenen om van een thuis bevalling en geboorte af te zien zijn onder andere:
Hoge bloeddruk
Diabetes
Zieke moeder of foetus
Problemen met de placenta
Een complicatie met een voorgaande geboorte dat de huidige geboorte kunnen belemmeren

Voordelen van een thuisbevalling en geboorte:
Kosten zijn aanzienlijk lager dan dat van een geboorte in een ziekenhuis.
Moeder kan bevallen in elke gewenste positie ze wil, met inbegrip van water geboorte.
Moeder kan eten en drinken naar believen.
Geen medische interventie, zoals infuusnaalden en constante foetale bewaking dat de bevalling kan verlengen.
De baby zal met moeder direct na de geboorte kunnen hechten en borstvoeding niet zal worden vertraagd.
De bevallende moeder heeft meer vrijheid van beweging.
De verloskundige zal continu bij de bevallende moeder zijn.

Nadelen van een thuisbevalling en geboorte:
Er moet een noodplan opgesteld worden, dat wil zeggen een arts moet de bevalling van de verloskundige over kunnen nemen en een ziekenhuis moet klaar staan in geval dat er zich een complicatie voordoet.
Geen verdovingen of andere pijnmedicatie. Alleen het gebruik van vrij verkrijgbare medicinale middelen en kruiden kunnen worden gebruikt.
In geval van een probleem is er een groter gevaar voor de moeder en de baby, zoals
a. Ademhalingsproblemen bij de foetus
b. Afscheuren van de placenta van de baarmoederwand
c. Verzakte navelstreng
d. Uterusruptuur
Hoewel deze gebeurtenissen zeldzaam zijn, als een noodsituatie zich voordoet is de reis naar het ziekenhuis noodzakelijk. De extra tijd die nodig is om in het ziekenhuis te komen kunnen schadelijk zijn voor de moeder of de baby of beide.

Het ziekenhuis de bevalling en geboorte
Ziekenhuis geboorten zijn de meest populaire keuze vandaag voor zwangere vrouwen. Hoewel de trend voor thuisbevallingen in opkomst is. Dat komt omdat het aantal ziekenhuisbevallingen een lange weg afgelegd heeft in de afgelopen 100 jaar. Ze maken nu de geboorte ervaring meer huiselijk en minder steriel en medisch. In het verleden waren er aparte bevalling kamers en vader was niet toegestaan om te delen in de ervaring. Hij had de taak om in de wachtkamer rond te ijsberen.
Nu heeft een bevallende moeder de luxe om in dezelfde ruimte vader of iemand anders bij haar te hebben. Zelfs als ze een keizersnede ondergaat, mag iemand haar de hele tijd vergezellen.

Voordelen van een ziekenhuisbevalling
Goed opgeleid personeel om te helpen in geval van een noodsituatie. Alle benodigde apparatuur die nodig is om zowel de moeder en baby het beste van medische zorg te verlenen is aanwezig.
De meeste ziekenhuizen zijn er voorstander van dat de baby de hele tijd bij de moeder blijft na de geboorte. En vaak is er ook een bed voor papa.
De beschikbaarheid van constante foetale bewaking dat geruststellend kan werken voor de bevallende moeder omdat het voor haar op die manier gemakkelijk is om te weten wat haar baby aan het doen is en dat het goed gaat.

Nadelen van een ziekenhuisbevalling
Een bepaalde hoeveelheid tijd is beschikbaar voor de bevallende moeder om tot resultaten te komen, anders wordt medische ingrijpen voorgesteld zoals
a. Het verhogen van weeën met een infuus
b. Het breken van het water
c. Keizersnede wordt voorgesteld indien de geboorte niet gebeurt binnen een bepaalde tijd.
De kosten zijn aanzienlijk hoger dan bij een thuisbevalling.
Eten en drinken tijdens de bevalling is niet toegestaan.
Minder persoonlijke aandacht van de behandelend arts want die heeft meer patienten.

Een andere keuze die het midden houdt tussen een ziekenhuis en een thuisbevalling is een geboorte hotel. Deze bieden het comfort en de vrijheid van thuis, met goed opgeleid personeel en de zekerheid van hulp mocht zich een noodgeval voordoen. Ze zijn niet overal te vinden, meestal alleen in grotere steden. De meeste vrouwen die bevallen in een geboorte hotel kunnen naar huis binnen een paar uur na de bevalling. De kosten zijn lager dan een ziekenhuisbevalling.

Het komt allemaal neer op uw keuze, uw staat van gezondheid en uw wensen. Veel vrouwen hebben geen enkel probleem met een thuisbevalling en geboorte. Vele anderen kiezen voor een ziekenhuisbevalling. De keuze is helemaal aan u.

In het nieuws: ‘Thuis bevallen beter’

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.