Twitter RSS Reset

Tablet of laptop? Of allebei? Wat is handiger?

Tegenwoordig hebben veel mensen een tablet computer. Voor veel mensen is de tablet in plaats gekomen van de laptop. Beiden hebben echter zowel voordelen als nadelen in vergelijking met elkaar. Dus als u op het punt staat een van beide te kopen, wat is voor u dan het beste?

Een aantal voordelen van de tablet op een rij
Gewicht – In vergelijking met een laptop is een tablet computer veel lichter. Het is een mobiel apparaat dat juist ontworpen is om in de hand gehouden te worden en overal mee naartoe genomen te worden. Het feit dat de tablet vele malen lichter is dan de doorsnee laptop maakt dat de laptop een stuk onhandiger is.

Afmetingen – Ook de afmetingen van een tablet computer kunnen in vergelijking met een laptop een reden zijn om te kiezen voor de tablet. Tablet’s komen er in afmetingen die maar nauwelijks iets schelen van een mobiele telefoon tot net iets kleiner dan het scherm van de gemiddelde laptop. Dit betekent dat de meeste tablet computers makkelijk in een tas zijn mee te nemen.

Batterij duur – Over het algemeen gaan tablet computers langer mee dan laptops als het gaat om batterij duur. Wil de gemiddelde laptop al een lege accu hebben na twee of drie uur, een iPad gaat al zo gauw 10 uur mee. Dit maakt het uitermate geschikt voor onderweg tijdens lange reizen, en om het apparaat mee te nemen en te gebruiken op plaatsen waar geen stroom aansluiting voorradig is.

Een aantal nadelen van tabletcomputers
Besturingssysteem – Omdat tablet computers mobiele apparaten zijn staat er dikwijls ook een mobiel besturingssysteem op geïnstalleerd. Dus in plaats van Windows of Mac OS staat er Ios of Android op geïnstalleerd. Dit betekent dat als u een tablet computer wilt gebruiken voor zakelijke doeleinden u al gauw niet meer in staat bent om uw favoriete software te gebruiken. Immers de programma’s die in Windows of Mac OS werken draaien vaak niet op een mobiel besturingssysteem. U zult dan een mobiele equivalent van de software die u wilt gebruiken in de plaats daarvan moeten gebruiken.

Systeem eigenschappen – In vergelijking met een laptop hebben de huidige tablet computers veel minder geheugen en veel minder processor kracht en grafische mogelijkheden dan de meeste laptops. Tegenwoordig is het zo dat laptops de desktops bijna altijd kunnen evenaren als het gaat om systeem eigenschappen. Tablet computers zijn nog niet zover. Tablet computers hebben over het algemeen iets meer geheugen dan de gemiddelde mobiele telefoon. Maar wanneer u voor de doeleinden die u voor ogen heeft een krachtig systeem nodig heeft dan komt u verder met een laptop dan met een tablet computer.

De vraag of u een tablet computer of een laptop moet aanschaffen zal zoals zo vaak bij computers moeten afhangen van waar u het apparaat voor wilt gebruiken. Heeft u zakelijke doeleinden voor ogen en wilt u overal bij uw software kunnen en gewoon kunnen werken dan heeft u meer aan de laptop. Wilt u echter een apparaat aanschaffen voor persoonlijk vermaak dan bent u weer beter uit met een tablet. Met een tablet zit je makkelijker op de bank of in het openbaar vervoer of waar dan ook en kun je een film kijken, spelletjes doen, communiceren en je sociale netwerken bijhouden. Kortom een tablet computer is momenteel nog het beste te gebruiken voor persoonlijk vermaak, als een persoonlijk entertainment apparaat.

Nu is het zo dat er op moment ook hybride apparaten beschikbaar zijn. Deze apparaten zijn zowel een laptop als een tablet computer, doordat u het scherm van het toetsenbord kunt losmaken en dan als tablet kunt gebruiken. Heeft u dan meer systeem kracht nodig en wilt u serieus aan de slag dan kunt u het scherm weer vastmaken aan het toetsenbord waardoor het apparaat meer geheugen tot zijn beschikking heeft, meer processor kracht en grafische mogelijkheden en het vervolgens weer een laptop geworden is. Hoewel dit een ontwikkeling is die we vaker zullen zien de komende tijd is het nog eventjes wachten op een hybride die zowel als tablet te gebruiken is maar waar tegelijkertijd ook de gangbare versie van het Windows besturingssysteem op geïnstalleerd staat. Op deze manier kunt u genieten van de voordelen van beide, de tablet en de laptop.

Tot die tijd kunt u de vraag welk apparaat het beste voor u is het beste beantwoorden met de vraag waar u het voor wilt gaan gebruiken. Werk of plezier?

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.