Twitter RSS Reset

Salarisvoorschot lenen

Vraag je baas desnoods om een lening wanneer jij omhoog zit voor een paar duizend euro. Als je een vaste baan hebt doet hij daar vast niet moeilijk over.

Werkgevers kunnen een belangrijke rol spelen in het uit de brand helpen van werknemers met financiele problemen. Sommige mensen komen nu eenmaal in de problemen en dit ondanks dat ze al jaren een vaste baan en een vast inkomen hebben. Zo kan het zomaar gebeuren dat je partner ontslagen wordt en er dus plots minder gezinsinkomen is. Of dat je ergens schade geleden heb dat niet door de verzekering gedekt wordt. Enzovoorts. Mensen hebben het financieel soms moeilijk.

Die financiele moeilijkheden vertalen zich ook vaak naar een negatieve notering bij het Bureau Krediet Registratie. En op dat moment is het voor deze mensen vaak helemaal niet meer mogelijk om uit de schulden te komen. Want daar moeten ze vaak een financiering voor hebben om al die onvoorziene kosten op te vangen waar ze tegenaan lopen. In zo’n geval kunnen werkgevers in overleg met hun werknemer tot een oplossing komen. Wanneer een werknemer al jaren in vaste dienst is en ook geen plannen heeft om ergens anders naar toe te gaan, kan een werkgever ervoor kiezen om op verzoek een salarisvoorschot uit te betalen.

Een salarisvoorschot heeft als voordeel dat er geen navraag gedaan wordt bij het BKR en omdat je geld leent bij je baas kan hij de aflossingen voor de lening gewoon inhouden op je salaris. Dus veel geld nodig? Klop eens aan bij je baas!

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.