Twitter RSS Reset

Mammoet poep grootste gevaar voor wereldklimaat

Het is niet de co2 uitstoot van auto’s waar wij ons zorgen over moeten maken, maar het ontdooien van prehistorische mammoet poep. Dat veroorzaakt 70 keer meer broeikas effecten dan alle auto’s bij elkaar.

Dit opmerkelijke bericht komt uit Rusland, waar een Russische wetenschapper ons waarschuwd voor het ontdooien van de Siberische permafrost. De mammoeten die daar rondliepen hebben kennelijk zoveel mest geproduceerd dat het ontdooien daarvan gevaarlijk is voor ons klimaat.

Het huidige broeikas effect veroorzaakt dat de permafrost van Siberie steeds sneller ontdooid. De microben in de mammoet mest komen daardoor weer tot leven en beginnen de mest te verwerken. Daar komen grote hoeveelheden broeikasgassen bij vrij. Zelfs zoveel dat we net zo goed kunnen ophouden met al onze milieu maatregelen, omdat wat we daarmee aan broeikasgassen willen besparen valt in het niet bij wat er vrij komt door de ontdooide mammoet poep. Maar liefst zeventig keer de hoeveelheid broeikasgassen die wij met al onze auto’s produceren. Aldus deze Russische wetenschapper.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.