Twitter RSS Reset

Line Dancing met je man

Line Dancing is een van de makkelijkste manieren om je man aan het dansen te krijgen en het is ook nog leuk. Door heel Nederland zijn verenigingen en dansscholen waar je Line Dancing kunt leren en beoefenen.

Veel mensen denken dat Line Dancing iets is dat met het wilde westen en cowboys te maken heeft. Hoewel dit idee veel word uitgedragen door de mensen die aan Line Dancing doen (Dansen vaak in cowboy kledij) is Line Dancing eigenlijk iets dat in vele culturen en volken voor komt.
Line Dancing wil in eerste instantie zoveel zeggen als dansen met meerdere mensen op een lijn die allemaal dezelfde danspassen uitvoeren. Dat vind je in vele volksdansen, maar inderdaad ook in het wilde westen en vandaar ook dat Line Dancing in het westen vaak gebeurt op Country muziek eventueel met passende kledij (spijkerbroek, boots en hoed).

Belangrijk in Line Dancing zijn dus de danspassen die iedereen gezamelijk uitvoeren. Het mooie van deze danspassen is dat zij het niet nodig hebben dat degene die ze uitvoert goed een goede combinatie van evenwicht en ritme heeft zoals bij andere dansen. Voor mannen die dus niet kunnen dansen is het makkelijk om met Line Dancing te starten en daarmee te leren genieten van bewegen op muziek met je partner en een groep vrienden. Line Dancing is ook nog eens stoer. Het heeft zoals gezegd een associatie met cowboys in het wilde westen, het word vaak in bars beoefend dus een biertje achteraf moet mogelijk zijn en je doet het met je vrienden. Mannelijker kan dus haast niet.

Dus dames, wil je dansen met je man? Mobiliseer je vriendenkring en ga eens een workshop Line Dancing doen. Het is een goede introductie tot het geavanceerdere danswerk.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.