Twitter RSS Reset

Lening zonder rente afsluiten?

Een mooiere lening bestaat er niet. Sluit daarom nu ook een lening zonder rente af en betaal alleen terug wat je geleend hebt!

Het principe dat geld lenen geld kost dat begrijpen we allemaal wel. Degene die aan jou geld leent wil daar iets voor terug hebben, meestal uit zakelijke overwegingen, en wat die persoon of instelling terug wil is rente op de lening. Zo verdienen banken en andere kredietverstrekkers hun geld.

Maar er bestaan ook leningen waarbij je geen rente hoeft te betalen. In principe verdient de kredietverstrekker hier dus helemaal niets aan. Wat kan dan de reden zijn dat zij toch een gratis lening aan u willen verstrekken?

Er is een groep kredietverstrekkers die duidelijke redenen hebben om geen rente te rekenen op de lening die zij u bieden. En dat is omdat het eigenlijk helemaal geen echte kredietverstrekkers zijn. Als je geld leent van familie of vrienden dan betaal je meestal alleen terug wat je geleend hebt. Een beetje flauw, ik weet het, maar als je 10.000 euro van je vader kunt lenen zonder rente te hoeven betalen of je moet het van de bank lenen tegen 10 procent rente, wat doe je dan? De meeste renteloze leningen worden gesloten als onderhandse leningen tussen familie en vrienden.

Maar er zijn ook commerciele bedrijven die renteloze leningen verschaffen. Echt waar! in de markt van minileningen zijn er diverse kredietverstrekkers die gratis lenen mogelijk maken. U moet dan vaak wel langer wachten op uw geld en u moet het sneller terugbetalen, vaak al na een paar dagen, maar als je dat doet dan kost het je helemaal niets. Wat je hebt geleend betaal je terug en geen cent meer.
Hoe verdienen deze mensen dan hun geld? Simpel de meeste klanten willen hun geld binnen 10 minuten gestort hebben en er niet 2 of drie dagen op hoeven wachten. De meeste klanten willen ook een looptijd van minstens 2 weken en niet van 5 dagen. Dit zijn optionele diensten die men kan afnemen. Wil binnen 10 minuten geld op je rekening? Dan betaal je daar wat extra voor. Wil je een langere looptijd? Dan kost dat wat extra. Maar wil je dat allemaal niet dan leen je gratis.

Kortom wil jij ook gratis geld lenen? Dan kun je kijken binnen je familie en vriendenkring of je daar een lening los kunt krijgen en anders kun je bij sommige verstrekkers van minileningen terecht voor een renteloze lening waar je wel even op moet wachten en die je ook snel weer terug moet betalen. Maar dan betaal je ook niets extra!

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.