Twitter RSS Reset

Lekkere barbecue marinade voor spare ribs

Hier is een marinade die de spare ribs op je barbecue extra lekkere maakt, in die simpel te maken is.

Eigenlijk is het een beetje een Chinees recept dat ik ook voor andere doeleinden gebruik. Je kan er bijvoorbeeld ook heerlijk je kip in marineren die je bij een Surinaamse nasi serveert. Maar ik heb een ook gebruikt voor spare ribs en het is bijzonder lekker.

Neem een pan en doe daar een halve liter water in. Voeg daar vervolgens 250 ml zoute ketjap bij. Voeg daar nog aan toe 250 ml Chinese rijstwijn. Schep er 100 g bruine suiker in, een theelepel gemberpoeder. Drie geperste teentjes knoflook. Een eetlepel kaneel poeder, twee stuks steranijs, een handje peperkorrels verkrijgbaar als vier seizoenen peper. En verwarm dit geheel al roerende tot het zachtjes begint te koken. Houdt het vuur laag zodat het nauwelijks nog kookt en blijf roeren voor een minuut of 10. Na daarna de marinade afkoelen en giet het over je spare ribs.

Laat je spare ribs voor een of twee uren marineren in deze heerlijke marinade, terwijl je om de zoveel tijd de spare ribs eventjes omroert zodat deze aan alle kanten van de spare ribs in het vlees kan trekken.

Bereid de spare ribs op de barbecue zoals je dat altijd gewend bent en geniet van deze heerlijke bijzondere marinade.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.