Twitter RSS Reset

Last van haaruitval? Dit kun je er aan doen.

Sommige mensen worden geconfronteerd met het feit dat hun haar begint uit te vallen. Nu is dat niet voor iedereen een probleem, veel mensen zien dat als iets onvermijdelijk’s bij het ouder worden. Maar andere mensen zit dit wel degelijk dwars en deze mensen willen vaak graag ondernemen om het haar uitval terug te dringen zodat ze weer een vol hoofd en haar hebben.

Een eerste instantie is het belangrijk om vast te stellen wat de oorzaak is van het haar uitval. Hierbij kun je aan verschillende oorzaken denken, en deze oorzaken bepalen ook vaak hoe je verder moet gaan om het haaruitval terug te dringen.

Haaruitval door slechte verzorging
Bijna vanzelfsprekend is het dat wanneer je niet goed zorgt voor je haar dat dit dan begint uit te vallen. Wanneer je nooit je haar voedt met verzorgende middelen is de kans groot dat je haar droog wordt en snel afbreekt. Ook wanneer te veel gebruik maakt van chemische middelen om bijvoorbeeld je haar mee te kleuren of te ontkroezen kun je je haar zodanig beschadigen dat het begint uit te vallen.
In dit geval is haar uitval makkelijk tegen te gaan door goed voor je haar te zorgen en bijvoorbeeld een kapper te raadplegen voor tips over hoe je dit het beste kunt doen. Deze zou je eventueel ook kunnen wijzen op de juiste haar producten om je haar mee te verzorgen.

Haaruitval door gebruik van medicijnen
Sommige medicijnen hebben haaruitval als bijwerking. Dit betekent dat wanneer jouw dokter je medicijnen voorschrijft die haaruitval veroorzaken, jij terug zal moeten gaan naar je dokter om te vragen voor andere medicijnen die deze bijwerking niet hebben op die manier haaruitval terug te dringen. Vaak zijn voor verschillende ziektes meerdere medicijnen beschikbaar die voorgeschreven kunnen worden om bepaalde bijwerkingen te omzeilen.

Haar uitval door aanleg voor kaalheid
Kaalheid zit bij sommige mensen in de familie. Wat betekent dat als jij aanleg hebt voor kaalheid je op een bepaald moment zult merken dat je haar begint uit te vallen. Vaak kun je aan een kaal familielid vragen op welke leeftijd dit eventueel kan beginnen voor te komen.
Het is niet mogelijk om met behulp van medicijnen of verzorgingsproducten haar uitval tegen te gaan wanneer dit genetisch bepaald is en je er door je DNA aanleg voor hebt. Wanneer je aanleg hebt voor kaalheid is een haar transplantatie de enige manier om haaruitval te voorkomen en terug te dringen.

Heb jij last van kaalheid of beginnend haar uitval? Bepaal dan voor jezelf wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn. Daarna is duidelijk wat het is dat je eraan kunt doen om er weer voor te zorgen dat je een hoofd vol met haar hebt.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.