Twitter RSS Reset

Krentenbaard, zeer besmettelijk voor volwassenen en kinderen

Zowel volwassenen als kinderen kunnen de zeer besmettelijke infectieziekte krentenbaard oplopen. Hoewel volwassenen enige weerstand tegen deze ziekte hebben opgebouwd zijn zij er zeker niet immuun voor. Een besmetting kan een week of drie voortduren en is ook te behandelen.

Krentenbaard staat ook wel bekend onder de naam kinderzeer, dit omdat vooral kinderen tussen de leeftijd van twee en 12 jaar deze besmettelijke ziekte kunnen oplopen.

Wanneer men in contact komt met de besmettingshaard van krentenbaard kan het tot een dag of drie duren voordat de eerste blaasjes zich openbaren.

Krentenbaard vormt huiduitslag die zich werkelijk over het hele lichaam kan uitbreiden. De uitslag kan zich voordoen tussen de haren op het hoofd maar ook onder op de zolen van de voeten. De uitslag begint als bultjes die geleidelijk overgaan in vochthoudende blaasjes die op hun beurt wanneer ze kapot gaan korstige plekken achterlaten.

Nadat de blaren zijn ingedroogd verdwijnt de krentenbaard na een periode tot drie weken vanzelf. Men kan het genezingsproces bespoedigen door de blaren door te prikken en leeg te doen lopen zodat ze sneller indrogen. Ook is het mogelijk de blaren in te smeren met zinkzalf om ze sneller te doen indrogen.

Om te voorkomen dat men besmet raakt met krentenbaard wanneer wordt vastgesteld dat iemand in de omgeving deze ziekte heeft, moet men extra letten op hygienne. Krentenbaard is overdraagbaar via voorwerpen zoals kinderspeelgoed en andere gebruiksartikelen, en ook via zaken als kleding en handdoeken.

Ouders doen er goed aan hun kinderen met krentenbaard ervan te weerhouden aan de besmette plekken te krabben en te wrijven aangezien dit de besmetting zal doen uitbreiden.

Artsen kunnen het genezingsproces van krentenbaard bespoedigen met antibiotica en verschillende cremes.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.