Twitter RSS Reset

Inkscape het gratis vector tekenprogramma

Download nu het open source softwareprogramma Inkscape, wanneer u een tekenprogramma wilt hebben waarmee u hetzelfde kan als met programma’s zoals Adobe illustrator of CorelDraw.

Dat goede software niet duur hoeft te zijn bewijst het programma Inkscape. Als open source software is het programma gratis te downloaden vanaf de website van de maker.
Inkscape is verkrijgbaar voor platforms zoals Linux, Mac OS en verschillende versies van Windows.

Wie bekend is met programma’s zoals illustrator van Adobe en ook CorelDraw begrijpt direct wat Inkscape voorprogramma is en wat je ermee moet kunnen. Het is een vector tekenprogramma waarmee op zeer intu├»tieve wijze publicaties gemaakt kunnen worden met tekeningen en foto’s.

Inkscape biedt tools om mee te tekenen en om getekende objecten mee te manipuleren. Ook biedt het vele tools om tekst toe te voegen en te manipuleren. Met Inkscape kun je werken in lagen, en je objecten groeperen, vullen met kleuren en patronen, en op verschillende wijze paden maken en bewerken. Veel van de tools die je tegenkomt in Adobe illustrator en CorelDraw vind je ook terug in Inkscape waar je ze op exact dezelfde wijze kunt toepassen op jouw publicaties. Ook biedt Inkscape mogelijkheden om bitmap’s en andere image bestandsformaten te importeren en te manipuleren.

Inkscape is gratis te downloaden vanaf de website inkscape.org.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.