Twitter RSS Reset

Hoeveelheid calorieën in vis, een overzicht

Onderaan een tabel dat het aantal calorieën in vis per 100 gram (3,5 gram) toont. Het is moeilijk om nauwkeurig de calorie-inhoud per portie vis aan te geven gedeelte omdat de porties tussen individuen kunnen verschillen, de waarden zijn dan ook weergegeven voor vergelijkingsdoeleinden.

De hoeveelheid calorieën in vis kunnen laag zijn indien men voor verse witte vis kiest boven gefrituurde vis uit een snackbar. Vette vis (niet vet door frituur, maar vet van nature!) heeft over het algemeen meer calorieën dan witte vis, echter bevat vette vis veel essentiële vetzuren waarvan is gebleken dat de bestrijding van sommige soorten hart ziekte bevordert. Een portie vette vis per week is aanbevolen.

Vette vis, zoals zalm, makreel, haring, sardines, sardines en tonijn, zijn rijk aan het type meervoudig onverzadigd vet ook wel bekend als omega-3 vetzuren. Terwijl sommige andere voedingsmiddelen omega-3 vetzuren bevatten, bevat vette vis het eicosapentaeenzuur (EPA) en het docosahexaeenzuur (DHA). Deze oliën zijn veel bestudeerd in de afgelopen jaren en zijn nuttig bevonden om de kans op kanker te minimaliseren en pijn in de gewrichten te bestrijden alsook het risico van hart-en vaatziekten te verlagen. Visolieen zijn ook een van de beste bronnen van vitamine D in de voeding dat ook de opname van calcium verhoogt. Ze kunnen ook helpen de conditie van je haar en huid te versterken!

Witte vis Calorieën Vet
Bas (gestoomd) 125 1.1g
Bokking (gegrild) 190 1.8g
Meerval (gestoomd) 100 1g
Kaviaar 268 3.5g
Kabeljauwfilets (gebakken) 85 1.2g
Kabeljauw in beslag (gebakken) 200 10g
Coley (gestoomd) 100 1g
Paling in gelei 200 2.2g
Bot (gestoomd) 68 0,6 g
Schelvis vers (gestoomd) 87 0.7g
Schelvis in paneermeel (gebakken) 170 8g
Heilbot vers (gestoomd) 102 3g
Tongschar (gestoomd) 79 1g
Kreeft (alleen vlees) 121 1.3G
Zeeduivel (gestoomd) 98 1g
Mul (gestoomd) 98 1g
Tong in paneermeel (gebakken) 167 2,7 g
Baars 124 1.4G
Snoek 97 1.2g
Schol vers (gestoomd) 82 1.5g
Schol in beslag (gebakken) 260 18g
Pollock 98 1g
Koolvis (gestoomd) 100 1g
Haai 187 2.3g
Sild in olie 273 19g
Skate in beslag (gebakken) 168 10g
Sprot (gebakken) 350 21g
Steur 96 1.2g
Wijting (gestoomd) 87 1g
Wijting in paneermeel (gebakken) 189 10g
Vette vis Calorieën Vet
Ansjovis (uit blik) 276 20g
Haring (gegrild) 203 13g
Kippers (gebakken) 150 9.8g
Makreel (gebakken) 254 12g
Sardines 136 5.7g
Zalm (gestoomd) 180 12g
Sardines in tomatensaus 170 11g
Sardines in olie 220 14g
Forel (gestoomd) 99 2.1g
Tonijn in olie 179 8g
Tonijn in water 95 0.5g

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.