Twitter RSS Reset

Hoe word je een model

Een heleboel meiden en ook soms jongens willen een carriere als model vanwege de glamour. Maar de modellenwereld is een rivaliserende en zware business die je niet alleen kan maken maar ook zeker breken. Hier zijn wat realistische feiten en adviezen die je kunnen helpen om een model te worden.

1) Je moet begrijpen dat er bepaalde eigenschappen zijn die elke model moet hebben. Zo is elke blijk van een goede gezondheid en uitstraling een absolute must. Dus een schone huid, een hoofd vol haar, symetrie in je lichaam (geen kromme neus of O benen). Andere eigenschappen zoals lengte en gewicht zijn afhankelijk van het soort model dat je wilt zijn.

2) Beslis wat voor soort model je wilt zijn. Technisch gezien kan iedereen een model zijn. Maar onthoud dat als je bepaalde eigenschappen niet hebt dat de hoeveelheid beschikbare opdrachten voor jou ernstig klein kunnen zijn. Soms kun je compenseren met andere eigenschappen zoals je betrouwbaarheid of het beheersen van bepaalde technieken (catwalk loopje).

Als je dun bent en strak afgetrained met mooie rondingen kun je een heel algemeen model zijn. En ben je groot met volle rondingen dan kun je een grote maten model worden.
Als je lang bent met kleine borsten dan kun je een model voor op de catwalk zijn. Heb je grote borsten maar een slanke taile dan ben je alsnog geschikt om model te staan voor ondergoed fotoshoots. Heb je niets van wat hierboven staat maar heb je wel hele mooie voeten dan kun je een voetmodel worden.
Wees realistisch in hetgeen jij goed naar voren kan brengen van jezelf en kies wat voor model jij wilt zijn.

3) Laat foto’s nemen. Dit hoeven geen professionele foto’s te zijn maar het moeten foto’s zijn die jou eigenschappen laten zien als model. Wees wel reeel. Agentschappen nemen soms wel genoegen met zelfgemaakte foto’s maar deze moeten dan niet onscherp zijn of foto’s die in het algemeen genomen zijn bijvoorbeeld terwijl je met je vrienden aan het partyen bent en iemand schiet toevallig een fototje en je levert het af met een briefje waarop staat dat jij degene in het midden bent. Op zijn minst moet je een goede portret foto en een goede body shot maken.

4) Maak een website. Het internet bied jou de mogelijkheid jezelf te presenteren en je te laten vinden door anderen.

5) Vind een modellenbureau met een goede reputatie. Die vind je gewoon op het internet of in de goudengids en maak een afspraak.

6) Wees voorbereid. Als je op je afspraak komt kan het zijn dat ze je vragen om bepaalde poses en gelaatsuitdrukkingen te acteren. Oefen dit in de spiegel van tevoren. Kijk in de bladen om een idee te krijgen van de gelaatsuitdrukkingen en poses die vaak gebruikt worden. Ze zullen je vragen te lopen alsof je op de catwalk loopt en je maten nemen. Wees daarop voorbereid.

7) Wees beleefd en op tijd op je afspraken en voor fotoshoots. Als je te laat komt of onbeschoft bent dan krijg je al gauw een negatieve reputatie binnen het modellenwereldje en wil al gauw niemand met je werken.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.