Twitter RSS Reset

Hoe vraag je als vrouw een man ten huwelijk?

Wie als vrouw geduldig blijft wachten kon wel eens erg lang moeten wachten op een huwelijksaanzoek. Je kunt daarentegen ook zelf het heft in eigen handen nemen en je partner ten huwelijk vragen. Maar wat is een goeie manier om een man ten huwelijk te vragen? Je leest het hier.

Als vrouw heb je natuurlijk niet een excuus nodig om je partner ten huwelijk te vragen. Maar eens in de zoveel jaar hebben we een schrikkeljaar, en in dat jaar is het inmiddels het gebruik geworden dat op die extra dag in februari vrouwen mannen ten huwelijk kunnen vragen zonder daar vreemd op aangekeken te worden.

Wie als vrouw dus een man ten huwelijk wil vragen kan daarom wachten tot het weer een schrikkeljaar is. Maar echt nodig is dat natuurlijk niet. De maatschappij is inmiddels zover geemancipeerd dat elke dag mogelijkheid biedt om als vrouw een man ten huwelijk te vragen.

Een goede manier om een man ten huwelijk te vragen is waarschijnlijk niet door als vrouw op je knie te vallen en dan de vraag te stellen. Dat levert voor een man een situatie op die toch enigszins onnatuurlijk is en waarin hij zich misschien ook geen houding weet. Als het erom gaat in welke houding je de vraag stelt is het misschien een veel beter idee om na afloop van een romantisch dineetje bij je partner op schoot te gaan zitten, hem diep in de ogen te kijken en dan het ringen doosje tevoorschijn te halen, de vraag te stellen en hem de stoere ring te laten zien die je voor hem gekocht heb.

Een vrouw die een man ten huwelijk vraagt loopt naar aller verscheidenheid tegen dezelfde zaken aan waar man tegenaan loopt wanneer die van plan is zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Om dus geen Nee te horen te krijgen moet je er zeker van zijn dat een huwelijk wel tot de opties behoren. Een man die niet wil trouwen zal niet van gedachte veranderen vanwege de manier waarop je hem ten huwelijk vraagt. Dus heb je een huwelijk als optie wel eens besproken met je partner? Ook een man zal gevoelig zijn voor de vraag of jullie relatie dusdanig stabiel en gevorderd is dat een huwelijk kans van slagen heeft. Iemand vroeg in de relatie ten huwelijk vragen, of ten huwelijk vragen terwijl er vaak ruzies zijn en de relatie zo nu en dan verbroken wordt, verhoogt de kans op een negatief antwoord wanneer je je partner ten huwelijk vraagt. Ongeacht of het de man of de vrouw is die de vraag stelt.

Vergewis je er zelf dus van of je leven dusdanig is dat een huwelijk reeel is en ook gewenst. In zo een geval zal het waarschijnlijk niet uitmaken hoe je de vraag stelt maar alleen dat je hem stelt.

Voor het op een leuke manier ten huwelijk vragen van een man kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Mannen houden van humor en ze houden ervan om in hun rol als man bevestigd te worden. Wanneer je dus met een goeie grap waarbij je eventueel zijn vrienden inschakelt de vraag stelt levert dat waarschijnlijk altijd een bevestigend antwoord op.

Je zou bijvoorbeeld met zijn vrienden kunnen afspreken dat jullie een avondje naar de kroeg gaan of naar een restaurant en iedereen van je intenties op de hoogte brengt behalve hem natuurlijk. Wanneer je dan voor een moment de aandacht vraagt van de aanwezigen, hem de liefde verklaard en ten huwelijk vraagt, kan het haast niet anders dan dat hij daar gewoon bevestigend op antwoord.

Uiteindelijk is een man ook maar een mens natuurlijk, dus als jullie relatie goed is en de mogelijkheid van een huwelijk al besproken is zal elk leuk of romantisch moment jou als vrouw de mogelijkheid bieden hem gewoon ten huwelijk te vragen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.