Twitter RSS Reset

Het recept voor echte Surinaamse kip

In de Surinaamse keuken is kip een veel gevonden bijgerecht. Een iedereen is het erover eens dat het erg lekker is, maar weinigen weten dat het heel simpel te maken is. Hier volgt het recept van echte lekkere Surinaamse kip.

Benodigdheden
Een kippenpoot per persoon
Geel zout, smaakversterker van Maggi
Witte peper
Knoflookpoeder
Gemberpoeder
Zoete ketjap

Bereiding

Neem een hakmes of een groot vleesmes en snijden kippenpoten in drie stukken. De strijd de poot door bij het gewricht zodat u een drumstick heeft en een dij stuk. Vervolgens snijdt u de dij doormidden in twee stukken.

Neem wat geel zout tussen uw vingers en besprenkel dit over de kip. Besprenkel wat witte peper, knoflookpoeder en gemberpoeder over de kip en voeg vervolgens een scheutje zoete ketjap toe en meng het alles door elkaar totdat de kip een licht bruin kleurtje heeft en lekker op smaak is.

Doe een stukje boter met een scheutje olie in de pan en zet dit op het vuur. Doe wanneer de boter gesmolten is de kip in de pan en bak de kip rondom bruin en gaar. Wanneer de kip gaar is blus je deze af met een beetje heet water. Hierdoor ontstaat er wat jus in de pan die lekker is over je nasi.

De kip is nu klaar om gegeten te worden bij de rest van je gerecht.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.