Twitter RSS Reset

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is het jongste deel in de succesvolle Grand Theft Auto series. In GTA 4 speel je de illigale immigrant Niko Bellic die van de boot stapt en aankomt in Liberty City USA. Zoals in alle GTA delen komt de hoofdpersoon in de misdaad terecht waarbij hij veel geweld, diefstal en moorden pleegt.

GTA 4 zit vol mooie filmmomenten, keiharde game actie en kent een lange single player campaign waarin je heel veel missies kunt spelen en gegarandeerd dagen bezig bent om van begin tot het eind het spel uit te spelen.
Wat GTA 4 het best van zijn voorgangers onderscheid is de stad Liberty City die je in veel opzichten aan New York doen denken. De makers van GTA 4 zijn er in geslaagd om de bevolking van de stad – waarmee je veel interactie zult hebben tijdens het spel – heel overtuigend over te laten komen. Over het algemeen doen ze hun best om zich met hun eigen zaken te bemoeien maar worden daar vooral door jou bruut bij gestoord wanneer je hun auto’s steelt, geweld tegen ze gebruikt en op andere wijze op vervelende wijze laat merken dat jij de hoofdpersoon een geharde crimineel bent. De mate van realisme in de bevolking van Liberty City en de omvang en details maken deze stad tot een levendige en bijzondere plek waar dit spel zich afspeelt.

Het verhaal achter GTA 4 is dat hoofdpersoon Niko Bellicin de criminaliteit terechtkomt wanneer zijn neef gokschulden blijkt te hebben die hem mogelijkerwijs weleens het leven zouden kosten. Omdat Nico een militaire achtergrond heeft gaat hij al gauw als hitman aan de slag voor de penoze om de schuld van zijn neef te vereffenen. Een van de leuke wendingen in het spel is dat je bij elke opdracht er voor kan kiezen om iemand ook te laten leven. Dit levert later in het spel soms mogelijkheden op doordat deze persoon je verder kan helpen of je kan er bonus missies met verwerven. Iedere beslissing die je in het spel maakt levert weer nieuwe mogelijkheden op en hierdoor zal het spel niet gauw vervelen.
Nieuw in dit GTA deel is dat de hoofdpersoon kan klimmen over muren, kan hangen aan auto’s en kan schuilen achter voorwerpen. Hierdoor speelt het spel een stuk realistischer dan zijn voorgangers en ook een stuk makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer er op je geschoten word achter een object duiken, richten terwijl je schuilt en dan tevoorschijn springen om een paar dodelijke schoten te lossen.
Al dit crimineel geweld brengt je natuurlijk ook regelmatig in aanraking met de politie in het spel. Die zetten soms de weg af, ze jagen je op waardoor je in achtervolgingen door de hele stad terechtkomt en met regelmaat raak je betrokken in schietpartijen met de jongens in het blauw.
Wanneer je niet aan missies meedoet kun je Nico laten ontspannen in Liberty City door bars te bezoeken, een dame van plezier te regelen die lapdances doet of een serieuze date regelen via een datingburo. Met de vrienden die je in het spel maakt kun je minispellen spelen zoals bowlen, poolen of darten of je kan met hen shows en bars bezoeken. Je vriendschappen in het spel moet je wel onderhouden. Je vrienden vinden het bijvoorbeeld niet leuk als je te laat komt voor een afspraak, ze zijn kieskeurig over waar je hen mee na toe neemt en niet ieder vriendinnetje is er van gediend dat je wat probeert als haar weer thuis afzet.

GTA 4 kan ook multiplayer online gespeeld worden en behalve dat je dan alleen death matches kunt spelen waarin je zoveel mogelijk tegenstanders moet omleggen kun je online ook tegen elkaar racen.
GTA 4 is absoluut een spel dat je moet bezitten wanneer je een echte gamer bent. Je moet het ook spelen om echt een goed idee te krijgen avn hoe enorm dit spel is en hoe enorm de mogelijkheden zijn die je binnen dit spel en in de stad Liberty City hebt.

Het spel is beschikbaar op alle grote platformen PC, XBOX 360 en PS3.

Bent u niet alleen geinteresseerd in moderne games, maar ook in retro, dan is het leuk om op http://www.spelcomputermuseum.nl/ een kijkje te nemen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.