Twitter RSS Reset

Google GoMo, maak je site mobiel!

Google wil webmasters ervan overtuigen hun site mobielvriendelijk te maken en waarschuwd dat sites teveel achterblijven als het gaat om mobiele toegankelijkheid.

Enkele feiten waarmee Google u als website eigenaar probeert te overtuigen van het belang dat uw website mobieltoegankelijk moet zijn:

  • In 2013 wordt het punt bereikt waarop er meer mensen met een mobiel apparaat het internet op gaat dan dat er mensen met een pc het internet op gaan.
  • Sinds 2010 is het aantal zoekopdrachten met mobiele apparatuur verviervoudigd.
  • In 2015 zijn er zoveel mobiele apparaten in omloop dat in theorie ieder mens op de wereld van een mobiel apparaat voorzien kan worden.
  • Gebruikers verwachten dat hun internet ervaring op een mobiel apparaat net zo probleemloos verloopt als op een pc.
  • 60 procent verwacht dat een website op een mobiel apparaat binnen 3 seconden laad.
  • 40 procent van de mobiele gebruikers keert een op een mobiel apparaat niet goedwerkende site de rug toe om een concurerende site die wel goed laad te bezoeken.
  • 95 procent van de mobiele gebruikers voert zoekopdrachten op lokaal niveau uit waarna 61 procent de zaak achter de website ook daadwerkelijk belt of bezoekt.

Op de website HowToGoMo.com kunnen website eigenaren nog meer informatie lezen. Daar kun je ook via de GoMoMeter zien hoe je website er uit ziet op een mobieletelefoon. En via een vragenlijst kun je dan bepalen hoe mobielvriendelijk je site wel of niet is.
Vervolgens wil Google je in contact brengen met bedrijven die in staat zijn je site mobielvriendelijk te maken. Op moment van schrijven staan daar echter nog geen Nederlandse bedrijven tussen. Daarentegen is het voor webmasters die WordPress of  Joomla gebruiken een kwestie van een plugin installeren om een site mobiel toegangkelijk te maken.
Met HowToGoMo.com pobeert Google dus vooral de noodzaak over te brengen om als websiteeigenaar je site mobielvriendelijk te maken. Google ziet voor zichzelf natuurlijk ook een flinke markt liggen voor diens Adsense en Adwords advertentienetwerk. Aanprijzing van dit netwerk ontbreekt vanzelfsprekend niet op de site.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.