Twitter RSS Reset

Geld lenen zonder inkomen en met een BKR registratie? Het kan wel!

Zelfs mensen die helemaal geen inkomen hebben kunnen toch geld lenen. En of je geregistreerd staat bij het BKR als een wanbetaler, is dan totaal niet van belang. Hoe kan dat zul je zeggen. Nou eigenlijk is het heel erg simpel.

Wanneer je het hebt over het lenen van geld dan gaan mensen er eigenlijk altijd in eerste instantie van uit dat je het over een klassieke lening hebt. Een klassieke lening is dan een lening die je afsluit bij een bank, vaak een persoonlijke lening of een doorlopend krediet en over een bepaalde looptijd wordt die lening terugbetaald. En het is voor dit soort leningen dat een bkr registratie wel een probleem vormt. Ook een gebrek aan inkomen zal het afsluiten van een klassieke lening gewoon niet mogelijk maken. Maar leningen zijn er in vele soorten en maten. En het soort lening waar een inkomen of een bkr registratie totaal niet van belang zijn is een heel ander soort lening.

Een lening met onderpand is een lening waarbij jouw financiële situatie totaal niet van belang is om te bepalen of je de lening wel of niet kunt krijgen. De lening wordt namelijk afgesloten op basis van de waarde van het onderpand dat je beschikbaar stelt. De lening zal niet de waarde hebben van de volledige waarde van het onderpand maar altijd lager, zodat wanneer u verzuimt om terug te betalen de verkoop van het onderpand voor de kredietverstrekker toch winstgevend is.

Een voorbeeld van een lening met onderpand. Je wilt 3000 euro lenen maar je hebt geen inkomen en je hebt een slecht kredietverleden waarmee je bij het BKR geregistreerd staat. Wat je wel hebt zijn gouden sieraden ter waarde van 8000 euro. Wanneer je met die sieraden naar een juwelier of pandhuis gaat is het helemaal geen probleem om een lening van 3000 euro te krijgen. Je laat de sieraden achter bij het pandhuis, je neemt contant 3000 euro aan, betaald elke maand een paar tientjes rente en op gegeven moment als je genoeg geld hebt dan betaal je de lening af en krijg je je sieraden terug.

Bij een lening met onderpand wordt nooit gevraagd naar een inkomen en er wordt niet bij het BKR gevraagd naar je kredietverleden. Je kunt altijd geld lenen op basis van het onderpand dat je meeneemt naar de kredietverstrekker.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.