Twitter RSS Reset

Geld lenen voor een auto

Je wilt een andere auto kopen en dat financieren met een lening? Dat kan altijd, maar er zijn wel zaken die je moet overwegen. Hier volgen een aantal tips.

Om de zoveel tijd zul je een andere auto moeten kopen. Soms omdat het onderhoud van de auto die je al hebt te duur wordt. Een andere keer omdat je auto vanwege een ongeluk total los is geraakt. Of natuurlijk gewoon omdat je ook met je auto bij de tijd wil zijn en er een beetje modieus bij wilt rijden. Wat de reden dan ook moge wezen, je bent toe aan een nieuwe auto en je wilt de aanschaf daarvan financieren. Waar let je dan op, hoeveel geld moet je lenen en waar kun je het beste geld lenen?

Allereerst doe je er goed aan voor jezelf vast te stellen hoe lang je met die nieuwe auto wilt doen. Want die informatie zal je helpen om de looptijd van je autofinanciering te bepalen. Het is natuurlijk compleet zinloos om een lening van 5 jaar te nemen als je denkt dat binnen 3 jaar al weer een andere auto wilt kopen. Want dan zit je nog twee jaar aan die lening vast en met die lening heb je wel de nieuwwaarde van de auto gefinancierd.  Met andere woorden de kans is erg klein dat je met het verkopen van je tweedehands auto in staat bent de restschuld van je autolening af te betalen. Als je van plan bent 3 jaar met een auto te doen dan is het goed om een autolening af te sluiten die je in 3 jaar terugbetaald.

Hoeveel je lenen moet is weer afhankelijk van de kwaliteit auto die je gaat kopen. Duurdere auto’s gaan vaak langer mee omdat je betaald voor de betere kwaliteit zoals, leeftijd van de auto, aantal kilometers op de teller, lager brandstof verbruik en hoe de auto is onderhouden door de vorige eigenaar. Wil je een kwalitatief goede auto aanschaffen dan zul je waarschijnlijk een duurdere auto moeten kopen en dus ook een hogere lening moeten aanvragen.

Het soort lening dat je aanvragen moet is afhankelijk van wat je van plan bent met je nieuwe auto. Heb je hem gekocht om er vele jaren mee te doen? Of heb je hem gekocht om hem na een paar jaar al weer te vervangen? Is er een interessante aanbieding voor de financiering van een bepaald merk auto? Met een persoonlijke lening kun je het beste een auto kopen waarmee je van plan bent vele jaren te doen. Eenmaal afbetaald heb je geen financieringsbehoefte meer en kun je dus profiteren van de lagere rente van een persoonlijke lening en de afbetalingen die wegvallen als de auto eenmaal afbetaald is. Met een doorlopend krediet kun je een auto financieren die je over een aantal jaren weer wilt vervangen. Is je doorlopend krediet namelijk terugbetaald dan staat het direct weer voor je klaar op moment dat je een andere leuke auto ziet.
Maar tegenwoordig komen veel dealers met interessante financierings aanbiedingen. Zoals betaal nu de helft en over twee jaar de rest, of financieer de auto met 0% rente. Vooral dat laatste aanbod kan voor jou het voordeligst uitpakken waardoor je meerdere voordelen kan combineren bij het aanschaffen van een andere auto. Zo zijn deze aanbiedingen vaak voor nieuwe auto’s bedoeld en koop je dus zonder rente te betalen een kwalitatief goede gloednieuwe auto.

Dus wil jij geld lenen voor een auto? Neem bovenstaande tips dan mee in je besluitvorming en vergelijk de doorsnee financieringsvormen zoals de persoonlijke lening en het doorlopend krediet met de financierings aanbiedingen van de dealers. Door leningen te vergelijken kun je als je het goed doet heel veel geld besparen en misschien wel een duurdere kwalitatief betere auto kopen!

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.