Twitter RSS Reset

Geld lenen? Daar zijn vrienden voor!

Echte vrienden daar kun je altijd bij aankloppen! Ook als het gaat om geld, want zijn het nou echte vrienden of niet? Maar zet nooit je vriendschap op het spel. Wat je leent moet je netjes terugbetalen.

De goedkoopste manier van lenen is natuurlijk geld lenen van vrienden en familie. Juist omdat het je vrienden en familie zijn rekenen ze geen rente, zijn ze coulant als je een keertje een aflossing mist en in het beste geval schelden ze je het nog kwijt ook!

Wanneer het gaat om een paar tientjes lenen ben je natuurlijk het snelste geholpen als een goede vriend of familielid even snel de portomonee trekt en je de begeerde papiertjes in je handen drukt. Brutale mensen hebben de wereld, dus als je precies op dat moment vraagt of die persoon het nog terug wil hebben, awel nee heb je en ja kun je krijgen. Zo wordt een lening direct een gift.

Gaat het om veel meer geld dan klop je niet nonchalant aan voor een lening onder vrienden. Wees je bewust van wat je iemand vraagt. Die persoon moet dat geld dat jij wilt lenen immers een tijd lang missen. In zo’n geval is het echt niet gek om gewoon ook wat op papier te zetten, zoals dat je het geleend hebt, dat je het terugbetaald en hoeveel geld in hoeveel keer je terugbetaald. En dan is het heel belangrijk om het ook echt netjes terug te betalen! Zij zijn vrienden van jou, maar jij natuurlijk ook van hen. Dus je licht niemand op, maar hou je netjes aan de afspraken.

Laatste tip. Wil je nu echt veel geld lenen van familie en vrienden? Ga dan met de pet rond! Spreek al je vrienden en familieleden persoonlijk en kijk hoeveel geld ze aan jou willen lenen. Als je ze allemaal gehad hebt dan heb je een grote lening bij elkaar, een rente vrije lening en niemand die naar je BKR notering vraagt!

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.