Twitter RSS Reset

Draadloos printen vanaf je laptop, tablet, mobiele telefoon of pc

Mobiele apparaten zijn in opmars en daardoor groeit de wens van de bezitters van deze apparaten om draadloos te kunnen printen. Gelukkig is draadloos printen tegenwoordig meer de standaard dan uitzondering.

Wanneer u van plan bent een nieuwe printer te kopen dan kunt u natuurlijk heel ouderwets een printer kopen die alleen aan te sluiten is op uw PC met een kabeltje. Maar als u toch op het punt staat om een nieuwe printer te kopen dan kunt u dat beter een uitkiezen die ook aan uw toekomstige wensen zal voldoen in plaats van alleen aan de huidige.
Ongetwijfeld dat ook u in het bezit bent van een smartphone en misschien zelfs wel van een tablet of laptop. Deze apparaten zijn met een vast onderdeel geworden van de doorsnee huisraad die iedereen tegenwoordig in zijn bezit heeft. Juist omdat mobiele apparaten zo gewoon zijn tegenwoordig is het van belang dat bij het uitkiezen van een nieuwe printer u er rekening mee houdt dat u op een gegeven moment niet zult willen uitprinten van uw scherm op uw mobiele apparaat. Wanneer u dan nog steeds een ouderwetse printer heeft niet alleen aangesloten kan worden met een usb kabeltje dan heeft u een probleem.

Draadloos printen is niet iets nieuws, maar de manier waarop de nieuwe printers daarmee omgaan is wel anders dan de manier waarop draadloos printen tot voor kort mogelijk was. Zo was tot voor kort draadloos printen eigenlijk alleen weggelegd voor laptops met een Bluetooth verbinding of via allerlei ingewikkelde wificonstructies waarbij de printer aangesloten was op een router.
De nieuwe printers die nu op de markt komen maken het echter voor elk mobiel apparaat mogelijk om via wifi een directe verbinding met de printer te maken. Ook zijn er printers die hun eigen app hebben zodat printen vanaf bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een tablet computer een handeling is waarbij u niet eens meer stil hoeft te staan. Sommige nieuwe printers staan nu zelfs toe om wanneer u buitenshuis een print opdracht geeft uw mobiele telefoon, tablet of laptop via uw 3G verbinding met printopdracht afgeleverd bij uw printer thuis die niet alleen op uw huisnetwerk is aangesloten maar ook op het internet en kan luisteren naar een binnenkomende printopdracht.

Wilt u dus draadloos printen of bent u op zoek naar een nieuwe printer? Kijk dan even verder dan alleen naar de printers die met een usb kabeltje aangesloten moeten worden. En houdt er rekening mee dat ook bij u op een gegeven moment de wens zal ontstaan om vanaf een mobiel apparaat te printen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.