Twitter RSS Reset

De Rotundus Groundbot, beveiligingsrobot

De ‘Groundbot’  van het Zweedse Rotundus is een ronde rollende robot uitgerust met sensoren en camera’s, en is net zo makkelijk te bedienen als een videospelletje.

De taak van de Groundbot is beveiliging en surveillance. De ronde rollende robot is in staat om onder directe besturing of autonoom een gebied rond te rijden en de operator van live videobeelden te voorzien.

De robot werd origineel bedacht voor de ruimtevaart en dan om met name op andere planeten onderzoekstaken te vervullen. Een taak die uiterste betrouwbaarheid en degelijkheid vereist.
De robot is tot in vergelijking met veel andere beveiligingsrobots heel erg licht, maar 25 kilo en met een doorsnee van slechts 60 cm is het net iets groter dan een autowiel. De robot kan daarom ook verschillende soorten terreinen aan waaronder zand, modder en sneeuw en kan zelfs door ondiep water waden omdat de robot water dicht is en kan drijven.|
De Groundbot kan zichzelf in slechts 3 a 4 uur opladen en heeft een efficiënte gebruikstijd van 8 tot 16 uur afhankelijk van het terrein waarin hij werken moet en het profiel waarmee hij word uitgerust. De robot is verder nagenoeg stil en dus instaat om in stilte rond te rijden en te observeren.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.