Twitter RSS Reset

De Europese unie voert langzaam maar zeker een dictatuur in

Meerdere Europese lidstaten tegelijk nemen dezelfde dictatoriale maatregelen aan om meer grip op hun burgers mee te krijgen. Nederland loopt deze keer niet voorop maar loopt wel mee met onder andere Frankrijk en Groot Britannie. Een uiteenzetting van een Europese digitale dictatuur in wording.

Het is al langer duidelijk dat de Europese burger geen verenigd Europa wil, althans niet op de huidige manier. Dat de Europese burger geen recht van spreken heeft binnen de EU is wel duidelijk geworden uit het feit dat ondanks dat de Europese grondwet is afgeschoten door ons Nederlanders en de Fransozen, die grondwet onder een andere naam en onder valse voorwendselen er toch doorheen word gedrukt.

Dat zelfs Europarlementariers zich druk maken over de dictatoriale macht die de EU nu al uitoefend toonde collega weblog Zappruder onlangs nog aan door nooit eerder vertoonde beelden te laten zien van protesteerde EU parlementariers die in opstand kwamen tegen de ondemocratische manier waarop de Europese grondwet er toch doorheen word gedrukt.

Maar er is meer aan de hand. Groot Britannie voert momenteel een biometrisch systeem voor gelaatsherkenning in waardoor iedereen herkend kan worden simpelweg omdat hij langs een camera loopt die op het computersysteem staat aangesloten waar de biometrische gegevens van burgers in staan opgeslagen. Nederland gaat dit systeem binnenkort ook invoeren. Hiervoor zijn de nieuwe voorschriften voor pasfoto’s in identiteitsbewijzen ingevoerd. Zuiver om het mogelijk te maken uw gelaatskenmerken te herkennen via door computers beheerde camera’s.
Daarnaast is Nederland begonnen met het vereisen van een vingerafdruk ter bate van de identiteitsbewijzen. In uw paspoort komt dus uw vingerafdruk te staan en deze komt ook in een database te staan die weer door politie en aivd doorlopen kan worden om te zien of u iets op uw kerfstok heeft. Weigeren hier aan mee te werken heeft geen zin, u bent immers wettelijk verplicht om met legitimatie over straat te gaan, anders bent u strafbaar.

Naast Engeland en Nederland voert nu ook Frankrijk een centrale database in waarin alle gegevens van haar burgers worden opgeslagen. Gegevens over de burger die daarin komen te staan klassificeren de burger onder andere als ‘gehandicapt, lid van een vakbond, alcoholist, drugsverslaafd, travestiet, transseksueel, homoseksueel, prostituee, hoerenloper, psychisch gestoord of lid van een sekte (pinkstergemeente)’. Burgerrechten bewegingen in Frankrijk maken zich hierover enorme zorgen want waarom wil de Franse regering weten of haar burgers gehandicapt, homoseksueel of lid zijn van een pinksterbeweging?

Er is dus een trend te zien in enkele toonaangevende EU landen die naar mijn bescheiden verwachting binnenkort ook door andere landen zal worden overgenomen. En die trend is om doormiddel van digitale middelen alles over de Europese burger te weten te komen en grip op die burger te krijgen. Langzaam maar zeker vind ik de Europese unie een enge staat worden om deel van uit te maken.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.