Twitter RSS Reset

Call of Duty World at War

Call of Duty World at War is het vijfde deel van de succesvolle Call of Duty serie. Na COD 4 Modern Combat was het even de vraag in wat voor oorlog we met COD 5 terecht zouden komen. Het antwoord is terug naar de tweede wereldoorlog. Maar omdat COD 5 op dezelfde game engine draait als COD 4 en de game zich grotendeels aan het onderbelichte Asiatische front van de tweede wereldoorlog afspeelt is Call of Duty World at War absoluut geen stap achteruit vergeleken met zijn voorganger.

De manier waarop het verhaal word verteld in Call of Duty World at War is bruter dan die van COD 4 met soms zeer brute scenes in de filmfragmenten van het spel. Het verhaal laat ons kennismaken met de vaak onderbelichte strijd van de geallieerden in Azie tegen de Japanners. In Call of Duty World at War krijg je ook de beschikking over enkele van de typische wapens die in deze Aziatische strijd werden gebruikt zoals bijvoorbeeld de vlammenwerper waarmee je de Japanse strijders uit het lange gras, bunkers en bomen moet uitroeien.
De omgeving in het spel reageert realistisch op kogels en vuur waardoor de mate van realisme in het spel word vergroot. Zoals in COD 4 gaan kogels door verschillende materialen heen om schuilende strijders alsnog te raken en vuur levert realistisch smeulende objecten en vegetatie op. De actie is zoals gezegd ook een stuk bruter dan de voorganger van COD World at War in de zin dat er zichtbaar meer bloed vloeit en je menselijke lichaamsdelen met enige regelmaat los van het lichaam tegenkomt. COD World at War doet wat dat betreft goed zijn best om de brute en onmenselijke kant van de strijd in WO2 goed in beeld te brengen.
Call of Duty World at War is behalve in singleplayer ook in Co-op mode te spelen waardoor je met vrienden over het internet de campaign kunt spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om Multiplayer online te spelen en kom je enkele herkenbare zaken tegen die je ook in COD 4 tegen kwam zoals het kunnen behalen van rangen en verdienen van ‘perks’ waarmee je je wapens kunt uitbreiden. Nieuwe dingen zijn er ook zoals bijvoorbeeld het rijden in zware voertuigen zoals tanks en het kunnen dragen van een kogelvrijvest dat je onder andere beschermd tegen granaatscherven.
Gedurende de campaign mode kun je punten halen voor het doden van vijanden en een aantal andere acties. Omdat het niet vanzelfsprekend is dat je alle punten voor alle acties haalt behoud de campaign mode een hoge herspeel waarde.

Call of Duty World at War is een first person shooter, gemaakt door Treyarch Studio’s, en komt later dit jaar uit op PC, Playstation 3 en Wii

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.