Twitter RSS Reset

Buffy de Facebook telefoon

Facebook denkt al jaren na over hoe het sociale netwerk het beste de mobiele markt in kan stappen en is er nu uit. HTC gaat de Facebook telefoon maken, voorlopig onder de code naam Buffy de Facebook Telefoon.De telefoon wordt dus voorlopig Buffy genoemd, naar de hoofdpersoon uit de televisie serie Buffy The Vampire Slayer. Het toestel gaat een door Facebook zelf aangepaste versie van Android als besturingssysteem draaien zodat de volledige diensten van Facebook geintegreerd zullen zijn in het besturingssysteem. Daarnaast ondersteund het toestel HTML5 als basis voor applicaties.Op zijn vroegst wordt de Facebook telefoon ergens eind 2012 of het jaar daarna verwacht. Dit naar aanleiding van het feit dat Facebook pas recent tot de beslissing is gekomen om het Taiwanese HTC als partner te vragen en hen de telefoon te laten maken. Productie is dus nog niet gestart en de schatting is dat het nog wel 18 maanden kan duren voordat de productie vrucht aflevert.

Hoewel de woordvoerder van Facebook de komst van de telefoon nog niet officieel wilde bevestigen viel uit zijn woorden wel op te maken dat Facebook diep betrokken is in de mobiele markt en samenwerking zoekt met hardware producenten.

“Onze mobiele strategie is simpel: Wij denken dat elk mobiel apparaat beter is wanneer het diepgaand sociaal in elkaar zit. We werken verdeeld over de gehele mobiele industrie, met mobiele telefonie providers, hardware fabrikanten, besturingssysteem producenten en applicatie ontwikkelaars om krachtige sociale ervaringen en meer aan mensen wereld wijd te brengen.”

Aldus de woordvoerder van Facebook. HTC had geen commentaar op vragen over Buffy de Facebook Telefoon. Telefoonhoesjes beschermen je telefoon overigens erg goed. Of dit nu HTC, Apple of Nokia telefoons zijn, de telefoonhoesjes Nokia zijn altijd erg sterk en passen op zeer veel modellen van Nokia, maar ook op andere merken.

Tot nu toe bleef de samenwerking van Facebook en telefoonmakers beperkt tot overleg over hoe de telefoontoestellen tot socialere apparaten gemaakt konden worden. Hoewel het wel zo is dat verschillende tellefoonfabrikanten toestellen met een Facebook knop hebben uitgebracht. HTC de partner waarmee Facebook nu de Buffy telefoon gaat maken bracht al eerder de HTC Salsa uit en de HTC Cha Cha. Ook Motorola dat recentelijk door Google is overgenomen bracht eerder een toestel met een Facebookknop uit.

Het opgaan van de mobiele markt met eigen hardware wordt gezien als absoluut noodzakelijk voor Facebook. Hoewel de markt Facebook zeker voor uitdagingen zal stellen kan het weleens zo zijn dat het absoluut van levensbelang zal blijken voor Facebook.

Zowel Apple als Google hebben reeds hardware in de markt die hun producten en diensten volledig integreren, daarnaast is Twitter een van de grotere sociale concurrenten de partner van Apple geworden en houdt Apple stevig grip op de mobiele betalingen die met Apple hardware worden gedaan, ook als het gaat om betalingen vanuit Facebook apps.
Google is momenteel hard op weg om zijn eigen sociale netwerk Google+ tot een directe concurrent van Facebook uit te bouwen en heeft op het mobiele vlak een aardige voorsprong doordat het de producent is van Google Android en zoals gezegd al Google hardware in de markt heeft.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.