Twitter RSS Reset

Bruidstaart, alternatieven voor de standaard bruidstaart

Wie gaat trouwen en een bruidstaart uit gaat kiezen kan natuurlijk kiezen voor de gewone bruidstaart die eventueel uit meerdere lagen bestaat. Maar je kunt ook geheel origineel voor iets geheel anders kiezen als bruidstaart. Hier volgen een aantal ideeën.

IJstaart als bruidstaart
Het vergt natuurlijk wel enige planning om een ijstaart neer te zetten die als bruidstaart dient. Die wil tenslotte niet dat je bruidstaart smelt terwijl de gasten moeten binnenkomen. Maar een ijstaart als bruidstaart is zeker niet ongewoon. Er zijn meerdere ijssalons die ook bruidstaart van ijs maken. Door goed met hen te overleggen en u aan afspraken te houden kunt u gewoon een ijstaart als bruidstaart bestellen. Je kunt bijvoorbeeld met de ijssalon afspreken dat de ijstaart een entree maakt wel alle gasten al aanwezig zijn. Op die manier kan onder luid applaus de bruidstaart gepresenteerd worden en kan de ijssalon bruidstaart koud houden tot het moment daar is waarop hij neergezet mag worden.
Eventueel kunt u zelfs met de ijssalon catering overeenkomst sluiten waarbij zij uw gasten voorzien van een lekker ijsje tijdens de receptie.

Cupcake taart als bruidstaart
Cupcakes worden tegenwoordig steeds populair. En er zijn nu ook cupcake bakkers die behalve in de standaard cupcakes gespecialiseerd zijn, ook bruidstaarten kunnen maken met cupcakes. U moet dan niet denken aan een enorme cupcake, maar meer aan een normale bruidstaart omgeven met cupcakes van hetzelfde materiaal en met dezelfde smaak als de bruidstaart.
Behalve dat dit het uitdelen aan de gasten een stuk makkelijker maakt, vormt de manier waarop de cupcakes deel uitmaken van de bruidstaart ook een mooie presentatie van de taart.
U kunt als bruidspaar nog steeds een bruidstaart aansnijden, wat immers een kenmerkend moment is van elke bruiloft’s receptie, en daarna kunnen diegenen die helpen met het serveren makkelijk uw gasten voorzien van een cupcake die in dezelfde stijl is gemaakt als de bruidstaart en met dezelfde ingrediënten.

Een gebak buffet
Wanneer u slechts alleen een bruidstaart heeft dan biedt u in feite uw gasten een en dezelfde smaak aan wanneer zij een stukje taart krijgen. Maar het is natuurlijk ook heel speels en creatief wanneer u in plaats van een enkele bruidstaart u uw gasten een gebak buffet aanbiedt.
Bij een gebak buffet wordt uw bruidstaart gepresenteerd met daaromheen diverse soorten gebak in allerlei smaken. Behalve dat dit er heel erg leuk uitziet en ook nog eens origineel is bent u ook nog in staat om uw gasten te voorzien van precies dat gebakje dat zij lekker vinden.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.