Twitter RSS Reset

Bij twijfel toch trouwen? Of juist niet?

Het is geen kleine stap om met iemand te trouwen. Dus als je twijfelt moet je jezelf er dan overheen zetten of moet je de bruiloft gewoon afblazen? Een paar tips.

Trouwen is meer dan het halen van een boterbriefje. Behalve dat het een emotionele en voor velen ook een diepe religieuze stap is, is trouwen ook juridisch gezien een grote stap. Want na het huwelijk ben je voor de staat plots verantwoordelijk voor elkaar. Jullie financiën zijn samengevoegd, pensioen, schulden, aansprakelijkheden noem maar op. Door te trouwen verandert er veel meer dan eventueel alleen je naam. Dus wanneer je van plan bent te gaan trouwen maar plots begin je te twijfelen of je daar wel mee door moet gaan, zijn er toch een paar vragen die je jezelf stellen moet.

Heb je last van koudwatervrees? Niet alle twijfel is serieus. Er kan gewoon een angst ontstaan voor het onbekende en voor de zwaarte van de keuze die je op het punt staat te maken. Een gezonde koudwatervrees waar je je eigenlijk niet druk over hoeft te maken. Dit is absoluut een twijfel die je gerust over boord mag zetten.

Twijfel over je partner? Vraag je je af of je partner wel de juiste persoon voor je is? Heb je een karakter trek in hem of haar gezien die je eigenlijk heel erg tegenstaat? Ja dat is een twijfel waar je eerst zekerheid over zult moeten hebben. Het is niet aan te raden om te trouwen met iemand waarvan je je afvraagt of je wel wil vastzitten aan die persoon. Is iemand ruw met je, gebruikt overmatig alcohol, kijkt je partner op je neer en voel je je vaak beledigd door hem of haar? Kortom is er iets fout aan je partner dat je geweldig dwars zit? Dan zul je die problemen  in jullie relatie eerst moeten overwinnen voordat je een serieuze stap neemt als trouwen.

Twijfel over zijn of haar familie? Wanneer je trouwt met iemand dan krijg je zelden alleen die persoon er in je leven bij. De rest van zijn of haar familie krijg je er gratis bij of het je nu bevalt of niet. Dus een boze schoonmoeder? Vervelende stiefkinderen? Criminele zwager? Het zijn allemaal zaken waar je inderdaad over kunt gaan twijfelen. Maar ik denk dat het goed is te onthouden dat als je getrouwd bent, je komt thuis bij je partner en alles in huis is goed, dat er dan niet echt problemen zijn die met tijd niet te overwinnen zijn. Als je echter thuis komt bij je partner en er is ruzie in huis bijvoorbeeld met de kinderen van je partner die jou als nieuwkomer niet accepteren, ja dan heb je reden om eventueel je trouwplannen af te zeggen.

Sowieso heb je als individu natuurlijk altijd het volste recht om gewoon Nee te zeggen tegen een huwelijksaanzoek. Zelfs als je in een eerder stadium eigenlijk Ja had gezegd. Je mag er altijd op terugkomen. Dat betekent niet dat je partner dat leuk gaat vinden, ook niet dat die er begrip voor zal hebben. Maar in de basis is dat wel een recht dat jij hebt. Zolang je niet getrouwd bent heb je het volste recht om in eerste instantie alleen jouw geluk na te streven in het leven. Dus twijfel je en ben je van mening dat er serieuze zaken aan je twijfel ten grondslag liggen? Werk deze zaken dan eerst met je partner uit. Kom je er niet uit? Zeg dan gewoon Nee.

Twijfel jij ook over of je moet trouwen of niet? Laat hieronder eens weten waarom zodat je met andere lezers van gedachte kunt wisselen.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.