Twitter RSS Reset

Anti worteldoek onder je tegels? Nee natuurlijk niet!

U wilt af van het onkruid tussen uw tegels of u wilt tegels leggen en vraagt zich af of daar anti wortel doek onder moet? Ondanks wat experts zeggen heeft anti wortel doek onder uw tegels totaal geen zin.

Wanneer het als doe-het-zelver tijd is om uw tuin eens aan te pakken dan gaat u natuurlijk te rade bij de bouwmarkt voor wat u het beste kunt doen aan het onkruid in uw tuin. Wat wel goed moet begrijpen is dat de mensen in een bouwmarkt natuurlijk ook gewoon van alles willen verkopen. U loopt gewoon het gevaar dat je met meer de deur uitgaat dan dat u daar werkelijk nodig heeft. Een vaak gehoord advies zoals dat u anti wortel doek moet plaatsen en daarbovenop verse aarde moet storten om onkruid groei te voorkomen slaat helemaal nergens op en dient nergens anders voor dan alleen u met onnodige aankopen op te zadelen.
Een ander advies wanneer u van plan bent om uw tuin te gaan betegelen en u verteld wordt om anti worteldoek onder de tegels te plaatsen is is ook totaal zinloos en dient alleen om ervoor te zorgen dat u zeer overbodig anti wortel doek aanschaft.

Onkruid groeit op alle plaatsen waar er een vruchtbare bodem voor is. Dus ook wanneer u net verse aarde gestort heeft boven op een anti wortel doek zult u al gauw merken dat het onkruid uw verse aarde weet te vinden. De zaden van onkruid dwarrelen immers met de wind gewoon mee. Het oude onkruid onder de anti worteldoek mag dan misschien niet in staat zijn om op te komen maar het antiworteldoek voorkomt niet dat nieuwe zaden een vruchtbare grond in uw verse aarde vinden.
Binnen de kortste keren wanneer u nieuw onkruid ziet opkomen komt u er dus achter dat het plaatsen van antiworteldoek onder verse aarde totaal zinloos is. Maar dan heeft u natuurlijk al weet ik veel hoeveel meter gekocht.

Ook het plaatsen van antiworteldoek onder tegels is volkomen zinloos. Immers onkruid kan alleen groeien wanneer het zonlicht krijgt. En wanneer er een grote tegel boven op het zaad van onkruid ligt dat alle zon blokkeert dan is dat zaad niet in staat te groeien om tussen uw tegels naar boven te komen. Het onkruid dat tussen tegels groeit bevindt zich echt tussen de tegels en er niet onder. Het schiet wortel tussen de tegels waar het zon krijgt en verder al het andere dat het nodig heeft om te groeien. Dus ook wanneer u antiworteldoek neerlegt en daarbovenop tegels plaatst zult u ons snel zien dat er tussen de tegels toch onkruid begint te groeien.

Antiworteldoek heeft natuurlijk wel zijn nut, maar alleen niet op de bovenstaande manieren die vaak wel door zogenaamde experts worden voorgeschreven. Bijvoorbeeld wanneer u houdt vlonders in de tuin wilt neerleggen of houtsnippers in de tuin wil storten heeft het zin om antiworteldoek neer te leggen. Maar wanneer iemand u aanraadt om antiworteldoek neer te leggen onder verse aarde of onder tegels houdt uw geld dan gewoon in uw zak of besteedt het aan iets met nuttigers.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.