Twitter RSS Reset

Alcoholverslaving, wanneer ben je alcoholist en hoe kick je daar van af

Drink jij elke dag teveel alcohol? Dan heb je hulp nodig om daar mee te stoppen. Lees hier wanneer je alcoholist bent en wat je kunt doen om van een alcoholverslaving af te komen.

Het is voor velen onduidelijk wanneer iemand nou echt alcohol verslaafd is, oftewel een alcoholist is. Dit komt mede doordat het gebruik van alcohol algemeen geaccepteerd is. Het is van alle drugs die er zijn ook het meest voorhanden. Kun je in de meeste supermarkten geen sigaret meer krijgen, een fles drank of blikken bier zijn makkelijk te vinden. Er is daarom geen echt taboe op het gebruik van alcohol, drinken heeft voor velen ook wel iets stoers en daarom vinden mensen het moeilijk om te bepalen wanneer iemand nou een drankprobleem heeft en dus een alcoholist is.

Dus wanneer ben je nou eigenlijk een alcoholist? Een alcoholist ben je wanneer je geestelijk en lichamelijk afhankelijk bent van alcoholhoudende dranken. Geestelijk want je voelt je rot wanneer je niet drinkt, je wordt er op gegeven moment depressief van en ziet alcohol drinken als de enige mogelijkheid om dat op te lossen. En lichamelijk omdat wanneer je niet drinkt je ontwennigsverschijnselen krijgt, zoals trillende handen, rusteloosheid, hoofdpijn en misselijkheid, je wordt ziek en dat gaat alleen maar weg als je alcohol binnen krijgt.

Een van de redenen waarom de meeste alcoholisten zich niet realiseren dat ze alcoholist zijn is omdat ze het nooit uit proberen of ze wel zonder alcohol kunnen. Wanneer je geen moeite hebt om aan alcohol te komen, dus eigenlijk nooit zonder zit en dus probleemloos je verslaving in stand kunt houden merk je dus niet of je depressief en ziek word, of je dus geestelijk en lichamelijk afhankelijk bent van drank. Wil je dus weten of je een drankprobleem hebt? Zorg er dan eens voor dat je een aantal dagen geen toegang tot drank hebt en dan kom je er heel snel achter of jou het lukt dat vol te houden of niet.

Wat moet je doen om je drankprobleem kwijt te raken? Elke alcoholist heeft hulp nodig. Het lukt verslaafden zelden om zelf hun verslaving te overwinnen. Een alcoholist moet uit zijn dagelijkse omgeving komen waarin hij in staat is om zichzelf van drank te voorzien. Weg uit zijn sociale leven waarin hij misschien wel wordt aangemoedigd om zijn drankverslaving voort te zetten. En een alcoholist heeft professionele hulp nodig van mensen die begrijpen wat je doormaakt wanneer je begint met afkicken van drank, je kunnen helpen met de onwenningsverschijnselen en je zowel geestelijk als lichamelijk bij kunnen staan om je drankverslaving te overwinnen. Het best wat u als alcoholist dan ook kunt doen is u aanmelden bij een verslavingskliniek of als u familieleden heeft die drankverslaafd zijn deze inschrijven in een kliniek voor verslaafdenzorg.

Niemand heeft nog een vraag gesteld

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.