Twitter RSS Reset

Afslanken, iedereen kan gewicht verliezen met deze tips

Gewicht verliezen is geen mysterieus proces. Het is een simpele kwestie van meer calorieën verbranden dan dat je er eet. Hier is een simpele instructie hoe je dat voor elkaar krijgt.

Overgewicht verliezen kan een dusdanige strijdt zijn dat sommigen van ons drastische maatregelen willen nemen in de vorm van dieeten, pillen en maffe fitness apparaten die direct resultaat zouden leveren als je de reclame moet geloven. Maar het ware geheim van gewichtsverlies is dat wanneer je elke dag kleine veranderingen maakt je langzaam maar zeker die extra pondjes kwijt raakt. De sleutel is dus om niet te hopen op direct resultaat maar om genoegen te nemen met resultaat op de lange duur.

Om 1 pond vet te verliezen moet je ongeveer 3500 calorieën extra verbranden bovenop wat je al verbrand bij het doen van de dagelijkse bezigheden. Dat klinkt als heel veel en het is ook niet de bedoeling dat je die extra 3500 calorieën in een dag gaat proberen te verbranden.
Maar door het stap voor stap te bekijken kun je bepalen wat jij moet doen elke dag om extra calorieën te verbranden en gewicht kwijt te raken. Hieronder staat een stap voor stap proces om alvast mee te beginnen.

Bereken je BMR, oftewel je Basal Metabolic Rate met de BMR Calculator. Je BMR is het aantal calorieën dat je lichaam gebruikt om normale functies zoals ademen en spijsvertering op gang te houden. Dit zijn dus het aantal calorieën die je verbrand wanneer je in feite niets doet.

Bereken hoeveel calorieen je elke dag tijdens de dagelijkse activiteiten verbrand. Gebruik een caloriecalculator om er achter te komen hoeveel calorieen je verbruikt tijdens zitten, staan, oefeningen, gewichtheffen enzovoorts per dag. Het helpt om een dagelijks activiteiten overzicht erop na te houden of zelfs een hartslagmonitor te gebruiken om de verbrande calorieën te berekenen.

Houd bij hoeveel calorieën je eet. Je kunt op deze site in de categorie Calorieen en Koolhydraten vinden hoeveel calorieën er in bepaalde voedselsoorten zitten en maak dan een overzicht om te zien hoeveel calorieën jij per dag binnenkrijgt. Wees zo accuraat mogelijk, houd alles bij op moment dat je eet en zoek de voedingwaarden op zelfs wanneer je in een restaurant zit.

Tel alles op. Neem je BMR, voeg daarbij de calorieën van je activiteiten en trek daar de calorieën van wat je eet af. Als je meer eet dan je verbrand dan neemt je gewicht toe en als je meer verbrand dan je eet dan verlies je gewicht.

Voorbeeld: Sandra heeft een BMR van 1400 calorieën en ze verbrand dagelijks 900 calorieën met alle activiteiten die zij op een dag doet. Om op gewicht te blijven moet zij 2300 calorieën per dag binnenkrijgen. Maar uit haar overzicht blijkt dat zij dagelijks 2550 calorieën binnenkrijgt. Doordat zij dus 250 calorieën per dag meer eet dan haar lichaam nodig heeft komt ze elke 2 weken een pond aan gewicht aan.

Zo makkelijk gaat het dus om zwaarder te worden zonder dat je het merkt. Maar tegelijkertijd is het net zo makkelijk om op deze manier gewicht te verliezen. Door ervoor te zorgen dat je minder calorieën eet dan je verbrand loopt de wijzer van de weegschaal langzaam achteruit. En door deze berekeningen dagelijks uit te voeren met je overzichten van je activiteiten en voedingwaarden kun je zelf bepalen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je er verbrand.

Trackbacks/Pingbacks

  1. blognetwerk.net - 18/10/2010

    Afslanken, iedereen kan gewicht verliezen met deze tips | TotaalGezond.nl…

    Gewicht verliezen is geen mysterieus proces. Het is een simpele kwestie van meer calorieën verbranden dan dat je er eet. Hier is een simpele instructie hoe je dat voor elkaar krijgt….

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.