Twitter RSS Reset

Afkickkliniek, help verslaafde familieleden

Als familie bent u in de gelegenheid om uw verslaafde geliefde te helpen afkicken door hem of haar in te laten checken bij een afkickkliniek.

Wie verslaafd is heeft hulp nodig om van de verslaving af te komen. Er zijn maar weinig mensen die verslaafd zijn en toch in staat zijn zichzelf de hulp te bieden die ze nodig hebben. Elke verslaafde zal in eerste instantie bewust of onbewust alles doen om de verslaving in stand te houden.

Een van de meest belangrijke stappen om een verslaafde te helpen is om hem af te zonderen van de omgeving waarin hij zijn verslaving in stand kan houden. Dus weg uit de omgeving waar hij zijn drugs kan kopen, weg uit de omgeving van zijn drugsgebruikende vrienden en weg bij mensen die onbewust de verslaving aanwakkeren door een sociale omgeving te creeren waardoor de verslaafde drugs is gaan gebruiken.

De afkickkliniek is een plek waar de verslaafde in alle rust de verslavingszorg kan krijgen die hij nodig heeft en waar hij totaal afgezonderd is van zijn oude omgeving die zijn drugssgebruik aanwakkerd. Het beste wat u daarom kan doen om uw verslaafde familielid te helpen is om deze met hulp van de professionals van de afkickkliniek in te schrijven voor verslavingszorg en een afkickprogramma.

2 Reacties op “Afkickkliniek, help verslaafde familieleden”

 1. zusje
  07/12/2012 op 20:55 #

  Hallo, ik heb een probleem.
  mijn broer zit aan de cocaine, niet alleen mijn ouders maar ook ik zelf gaan hier kapot aan. zelf urf ik er niks van te zeggen, maar hij kan al niet meer normaal zonder functioneren. ik heb hem zojuist betrapt met snuiven, en ben er nu echt klaar mee. wat kan ik het beste doen? het kan zo echt niet langer…

  • admin
   09/12/2012 op 10:56 #

   Als ik jou was zou ik contact opnemen met een afkickkliniek. Zij kunnen je het beste informeren over de mogelijkheden. Het klinkt namelijk alsof er een interventie nodig is, eventueel met behulp van je familie. Afkickklinieken en artsen in de verslavingszorg zijn er het beste van op de hoogte hoe dat aan te pakken.

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Stel hier een vraag hier met onderstaand formulier
Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoordt.